Surpriză: americanii se tem de 5G. Avertismentul e dur: așteptați-vă la haos, cine va avea cel mai mult de suferit

Surpriză: americanii se tem de 5G. Avertismentul e dur: așteptați-vă la haos, cine va avea cel mai mult de suferit

Rețelele de telefonie 5G se află în mijlocul unui scandal de proporții în Statele Unite ale Americii (SUA). Experții în aviație atrag atenția asupra unui real pericol ce ar putea deriva din aceasta tehnologie. Este vorba despre efectele nocive pe care rețelele de acest tip le-ar putea avea asupra aeroporturilor.

Miercuri, autoritățile au planificat lansarea rețelelor de telefonie 5G

în jurul aeroporturilor, iar acest lucru a stârnit mari îngrijorări. Șefii a zece companii aeriene americane trag un puternic semnal de alarmă și le aduc la cunoștință autorităților că acestea pot crea haos pe aeroporturi.

„O intervenție imediată este necesară pentru a împiedica o importantă perturbare operațională pentru pasageri, transportatori, lanțuri de aprovizionare și livrarea de consumabile medicale esențiale”, au transmis aceștia.

De ce sunt îngrijorați experții

Ei bine, aceste rețele ar putea aduce perturbări ale instrumentelor de bord. Aeronavele ar putea avea de suferit de pe urma tehnologiei 5G, deși aceasta are anumite beneficii pentru care autoritățile își doresc implementarea ei. Totuși, experții susțin că pe aeroporturi s-ar putea crea haos și perturbări ale zborurilor. Desigur, din toată această ecuație cel mai mult ar avea de suferit nu companiile aeriene, ci pasagerii, care ar putea fi puși în fața unor situații precum amânarea sau chiar anularea anumitor zboruri. Nici întârzierile nu vor putea fi evitate.

„Într-o zi ca ieri (duminică), peste 1.100 de zboruri și 100.000 de pasageri ar fi supuși la anulări, rerutări sau întârzieri”, se tem în special șefii companiilor American Airlines, Delta sau Southwest, dar și cei ai diviziilor aeriene ale giganților din domeniul logisticii FedEx și UPS.

Aceștia se adresează în mod direct Guvernului SUA, dar și altor autorități cu atribuții în domeniu, de peste Ocean, cărora le solicită, în primul rând, să îi respecte.

„Având în vedere timpul scurt rămas și importanța acestei calamități economice complet evitabile, vă cerem cu respect să susțineți și să luați toate acțiunile necesare pentru ca rețeaua 5G să fie lansată cu excepția cazurilor în care turnurile sunt prea aproape de pistele aeroporturilor”.

Companiile aeriene nu-și doresc anularea implementării 5G în aceste zone, ci un moment de pauză, în care să se adopte cele mai bune măsuri, astfel încât rețelele de telefonie să nu afecteze sub nicio formă aeroporturile, aeronavele și, mai ales, pasagerii.