Cine este bărbatul care l-a omorât pe fostul premier japonez Shinzo Abe. Și-a făcut singur arma cu care a tras

Cine este bărbatul care l-a omorât pe fostul premier japonez Shinzo Abe. Și-a făcut singur arma cu care a tras

Fostul premier japonez, Shinzo Abe ea murit, după ce a fost împușcat de două ori la un eveniment de campanie în regiunea Nara. Medicii au spus inițial că este în stare critică, însă acest termen este folosit înainte de a confirma decesul oficial al pacientului, scrie presa din Japonia. La scurt timp, doctorii l-au declarat mort pe Shinzo Abe. Fostul premier a fost împușcat de două ori, în timp ce vorbea în cadrul unui eveniment. El s-a prăbușit la podea și a fost dus la spital de urgență.

Cine l-a împușcat pe fostul premier japonez

Autoritățile l-au identificat pe bărbatul care l-a împușcat pe fostul premier japonez Shinzo Abe ca fiind Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, despre care se crede că este un fost militar.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat astăzi în timp ce se afla în campanie electorală în orașul Nara. Presupusul trăgător a fost arestat câteva momente mai târziu.

Rapoartele l-au identificat pe trăgător ca fiind Tetsuya Yamagami, un localnic.

Se crede că Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, este un fost membru al Forței Maritime de Autoapărare a Japoniei.

Se pare că acesta se afla în spatele lui Shinzo Abe, la 3 metri distanță, când a tras asupra lui. Shinzo Abe s-a prăbușit pe scenă în mijlocul discursului său. Yamagami a fost pus la pământ de către personalul de securitate.

Bărbatul nu a încercat să fugă, conform televiziunii publice japoneze NHK. În prezent, el este interogat la secția de poliție Nara Nishi.

El a declarat poliției că „l-a vizat pe Abe cu intenția de a-l ucide”, susțin rapoartele.
El ar fi fost „nemulțumit” de Shinzo Abe. Rapoartele spun că a folosit o pușcă de vânătoare. Băratul ba fost acuzat de tentativă de omor.

De altfel, el și-ar fi  fabricat singur arma.

Poliția a confirmat că bărbatul reținut în urma împușcării fostului prim-ministru Shinzo Abe este Tetsuya Yamagami, un locuitor din Nara, unde a avut loc incidentul.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că domnul Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a fost arestat la ora locală 11:32, fiind suspectat de tentativă de omor.

Ocupația sa este necunoscută, dar Ministerul Apărării a declarat că o persoană cu același nume a fost în cadrul marinei, cunoscută sub numele de Forța Maritimă de Autoapărare, din 2002 până în 2005.

Arma folosită în atac a fost „un fel de pistol”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, indicând că părea a fi un dispozitiv improvizat.

Nu s-a putut stabili imediat dacă domnul Yamagami avea un avocat.