Actualizare importantă de la WhatsApp: dacă folosești aplicația, trebuie să știi

Actualizare importantă de la WhatsApp: dacă folosești aplicația, trebuie să știi

WhatsApp le permite acum utilizatorilor să întrerupă și să reia înregistrările la jumătatea “drumului”, prin realizarea unei note vocale.

Potrivit companiei deținute de Meta, actualizarea popularei platforme de mesagerie vine în momentul în care CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvăluit că utilizatorii trimit șapte miliarde de mesaje vocale în fiecare zi.

„Tocmai am adăugat câteva funcții noi, inclusiv Redare în afara conversației, Înregistrare întreruptă și Previzualizare nefinalizată, pentru a facilita trimiterea și ascultarea mesajelor dvs. Sper să vă placă”, a anunțat Zuckerberg.

Compania a confirmat șase funcții noi legate de mesajele vocale, inclusiv ascultarea în afara unui chat, o reprezentare vizuală a sunetului și o previzualizare înainte de postare, potrivit The Verge.

WhatsApp are funcții noi la mesajele vocale

Ca referință, mesageria vocală în WhatsApp a fost lansată pentru prima dată în 2013, cu scopul de a le oferi oamenilor o modalitate rapidă de a comunica fără a fi nevoie să tasteze. S-a dovedit instantaneu populară, iar cele mai recente cifre de utilizare sugerează că nu există niciun semn de schimbare. Mesajele sunt, de asemenea, criptate end-to-end.

„Păstrând designul simplu, am făcut înregistrarea și trimiterea unui mesaj vocal la fel de rapidă și ușoară precum scrierea unui text”, a spus un purtător de cuvânt al WhatsApp. „Mesajele vocale facilitează pentru oameni conversații mai expresive. A arăta emoția sau entuziasmul prin voce este mai natural decât textul”.

Zuckerberg a dezvăluit o serie de funcții noi, menite să faciliteze conversația prin mesaje vocale pentru expeditor și ascultător. Unele dintre acestea sunt funcții pe care utilizatorii le-au cerut, inclusiv capacitatea de a întrerupe înregistrările la jumătatea înregistrării, în loc să fie nevoiți să înceapă de la zero dacă fac o greșeală.

Acestea sunt funcții care îmbunătățesc funcția mesajelor vocale. Posibilitatea de a întrerupe și relua înregistrarea, în timp ce înregistrați un mesaj vocal, este una dintre cele mai solicitate, despre care WhatsApp spune că va fi utilă dacă „sunteți întrerupt sau trebuie să vă adunați gândurile”.

Citește și: