Chinezii vin tare pe urma Tesla: cine conduce piața de ”electrice” în 2022

Chinezii vin tare pe urma Tesla: cine conduce piața de ”electrice” în 2022

BYD a vândut 641.350 de vehicule electrificate în primele șase luni ale anului 2022, dintre care doar jumătate erau complet electrice; Tesla a vândut 564.743 BEV.

A fost raportat că producătorul chinez de automobile BYD Auto a depășit Tesla ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume cu vânzări în prima jumătate a acestui an.

BYD, care este deținută parțial de Berkshire Hathaway de la Warren Buffett, a vândut 641.350 de vehicule cu energie nouă în primele șase luni ale anului 2022, o creștere masivă de 314% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cu toate acestea, nu toate aceste vehicule erau complet electrice. Din total, 323.519 de unități sau puțin peste 50 la sută au fost vehicule electrice cu baterie; restul erau hibrizi plug-in. Conform regulilor de vânzare ale Chinei, PHEV-urile și BEV-urile sunt considerate împreună ca vehicule cu energie nouă (NEV).

În aceeași perioadă, Tesla a vândut 564.743 de vehicule, toate fiind evident complet electrice. Aceasta înseamnă că producătorul de vehicule electrice din SUA este încă cel mai mare producător de vehicule electrice cu baterii din lume după vânzări, în ciuda unui al doilea trimestru dificil cauzat de lanțul de aprovizionare și întreruperile vânzărilor din China.

Tesla rămâne liderul global

Deși Tesla rămâne producătorul global de vehicule electrice numărul 1, în mod clar nu își poate permite să ignore ascensiunea BYD. Compania este, de asemenea, implicată în manufacturarea de baterii pentru vehicule electrice, depășind recent LG din Coreea de Sud ca al doilea producător mondial de baterii pentru vehicule electrice.

Potrivit SNE Research, cu sediul în Seul, citat de Financial Times, BYD a depășit LG Energy în ceea ce privește cota de piață lunară din aprilie. Tehnologia contemporană Amperex din China, cunoscută sub numele de CATL, rămâne liderul mondial în acest domeniu.

Compania a dezvăluit recent sedanul electric BYD Seal, un concurent Tesla Model 3 cu un potențial uriaș de vânzări, mai ales dacă firma intenționează să înceapă să-și exporte vehiculele de pasageri electrice cu baterie la nivel internațional, așa cum se zvonește.