China și Rusia lucrează împreună pentru o ordine internațională „mai justă”

China și Rusia lucrează împreună pentru o ordine internațională „mai justă”

Beijingul și Moscova au declarat că vor depune eforturi pentru a conduce ordinea internațională într-o direcție mai dreaptă și mai rezonabilă, după ce diplomați de rang înalt din cele două țări au salutat relațiile sino-ruse.

Rusia și China, eforturi comune pentru o ordine internațională mai dreaptă

Înaltul consilier chinez pentru politică externă Yang Jiechi a declarat că, sub îndrumarea președintelui Xi Jinping și a omologului său rus Vladimir Putin, relația dintre cele două țări a fost întotdeauna pe drumul cel bun, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe publicat luni.

Yang, care s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei în China, Andrey Denisov, a declarat că Beijingul este dispus să colaboreze cu Moscova pentru a continua cooperarea strategică la nivel înalt, pentru a proteja interesele comune și pentru a „face ordinea internațională mai dreaptă și mai echitabilă”.

„Sub conducerea strategică a preşedintelui Xi Jinping şi a preşedintelui Vladimir Putin, relaţiile noastre au progresat mereu pe calea cea bună”, a declarat luni Yang Jiechi, responsabil pentru diplomaţie în cadrul Partidului Comunist chinez, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei.

Denisov, la rândul său, a declarat că relațiile bilaterale „au atins un nivel istoric și au intrat într-o nouă eră”.

Ambasadorul demisionar a avut recent întâlniri cu înalți oficiali chinezi, care au lăudat contribuțiile sale la relațiile bilaterale, potrivit China Daily.

În cadrul unei întâlniri la începutul acestei luni, ministrul de externe Wang Yi l-a numit un „bun prieten, vechi prieten și prieten adevărat” al poporului chinez.

„China este dispusă să conlucreze cu Rusia pentru a pune în aplicare, în permanenţă, spiritul cooperării strategice la nivel înalt între ţările noastre, pentru a apăra interesele noastre comune şi a promova dezvoltarea ordinii internaţionale într-o direcţie mai justă şi mai rezonabilă”, a subliniat Yang.