După Chevrolet și Ford se inspiră din trecut și electrifică un model clasic

După Chevrolet și Ford se inspiră din trecut și electrifică un model clasic

Chevrolet nu este singura companie care își electrifică mașinile de epocă. Ford a introdus un concept F-100 Eluminator care îmbunătățește camioneta, lansată în 1978, cu două dintre noile seturi de motor electric Eluminator ale companiei.

Motorele, preluate de la Mustang Mach-E GTPerformance Edition, oferă lui F-100 o putere totală de 480 CP și un cuplu de 859 Nm. Ford nu a discutat referințe de performanță sau gamă, dar pot foarte ușor să presupun că sigur ai putea întrece unele mașini sport cu acest tip de putere.

Camionul are mai multe personalizări dincolo de motoarele EV, inclusiv ecranul tactil vertical central de la Mach-E. Poți vedea, de asemenea, jante personalizate din aluminiu Forgeline, o bordură din aluminiu de la JJR Fabrication și piele tăbăcită cu avocado de la MDM Upholstery. Acesta poate arăta ca un camion clasic, dar nu este numit ca unul.

Nu poți cumpăra acest concept, așa cum probabil ți-ai dat seama. În schimb, Ford ar prefera să cumperi motorul Eluminator de 3.900 USD pentru un proiect personal de mașină.

În cele din urmă, producătorul auto speră să furnizeze tot ce ai putea avea nevoie pentru a modernizare o mașină, inclusiv baterii, controlere și invertoare de tracțiune. Acest lucru sugerează un viitor în care multe mașini îndrăgite cu motor cu ardere pot obține o a doua viață printr-un transplant de vehicule electrice.

Ford calcă pe urmele altor producători auto

Una dintre cele mai faimoase mașini construite vreodată de Chevrolet este acum un vehicul electric. Compania a făcut echipă cu Cagnazzi Racing și cu editorul Hot Rod MotorTrend pentru a electrifica vehiculul Chevy Project X din 1957.

Revista defunctă Popular Hot Rodding a MotorTrend a cumpărat mașina Project X pentru 250 de dolari în 1965. De-a lungul deceniilor, aceasta a fost folosită pentru a testa o gamă de tehnologii energetice. Înainte de sistemul electric, avea un motor Chevy LSX V-8.

Citește și: