04 feb. 2022 | 08:54

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022, celebrată de Google: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2022, celebrată de Google: ce trebuie să știi

Astăzi, 4 februarie 2022, încep Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Google a ales să celebreze evenimentul așa cum știe el mai bine, și anume schimbându-și pagina de start într-un doodle tematic.

Începând cu ziua de azi, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing vor începe, în mod oficial, iar ediția curentă promite să fie una cu adevărat unică, în contextul condițiilor actuale.

Ba mai mult, există un motiv suplimentar pentru care vorbim despre un caz unic în istoria sportului: Beijing a găzduit atât o ediție de vară a Jocurilor Olimpice (mai exact în 2008), cât și una de iarnă, acum, în 2022.

Mai bine de 3.000 de sportivi (din 91 de țări, din întreaga lume) vor concura la Jocurile Olimpice de anul acesta, din China. În joc sunt puse 109 medalii de aur, aferente șapte discipline distincte.

Ceremonia de deschidere va avea loc astăzi, la ora 14:00 (ora țării noastre) și va marca începutul celei de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Cu toate că deschiderea oficială a jocurilor se va întâmpla astăzi, în realitate, competițiile au început deja de miercuri, cu câteva seturi de înfruntări din curling dublu mixt.

Mai mult, China a salutat oportunitatea de a organiza, pentru a doua oară, Jocurile Olimpice. Președintele chinez, Xi Jinping, a declarat: „Lumea își îndreaptă privirile spre China, iar China este pregătită. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a oferi lumii niște jocuri raționalizate, sigure și splendite”, a conchis acesta.

România va fi reprezentată de un număr de 22 de sportivi.

google-doodle-jocurile-olimpice-iarna

google-doodle-jocurile-olimpice-iarna

Google nu uită de Jocurile Olimpice

Așa cum menționam anterior, Google și-a schimbat homepage-ul (pagina de start) în onoarea Jocurilor Olimpice care se desfășoară în acest moment, în Beijing, adăugând un doodle special.

De altfel, acest obicei a devenit celebru. Google și-a persoalizat pagina de start inclusiv de Ziua Națională a României, ce are loc în data de 1 Decembrie, în fiecare an. Iar exemplele pot continua, desigu.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele