Cum îți ascunzi locuința sau mașina pe Google Maps, o încețoșezi pe Street View

Cum îți ascunzi locuința sau mașina pe Google Maps, o încețoșezi pe Street View

Foarte mulți dintre noi sunt dependenți de Google Maps pentru a călători rapid către o destinație necunoscută. Google Street View te ajută să vezi destinația de la distanță sau să vizitezi locuri în care, probabil, nu vei ajunge niciodată. Întâmplarea face că, dacă vrei, poți opta pentru a-ți ascunde propria locuință în soluțiile de navigație menționate.

Încă de la început, am fost fascinat de posibilitățile pe care ți le pune la dispoziție Google în materie de cartografie. Google Maps a fost una dintre primele soluții de navigație care a funcționat în România fără reproș. Cu Street View am ajuns prima oară la Casa Albă sau la Versailles. Din păcate, aceleași instrumente pot reprezenta o problemă importantă de securitate, dacă nu vrei ca oricine să-ți vadă casa pe internet. Mai mult decât atât, poate nu-ți dorești să-ți vadă numărul de înmatriculare la mașină sau locația ei, fie și în urmă cu câțiva ani, când au fost ultima oară actualizate fotografiile Google.

Cum îți ascunzi casa sau mașina de pe Google Street View

Pentru astfel de situații, care țin de intimitate și viață privată, Google îți pune la dispoziție un sistem destul de bine pus la punct pentru a încețoșa/pixela o anumită adresă, mașină sau alt obiectiv imortalizat de mașinile Street View. Pentru a-ți face viața mai ușoară, sfatul meu este să urmezi pașii folosind browserul tău preferat de pe un laptop sau desktop.

Accesează maps.google.com și caută obiectivul pe care îl dorești încețoșat. Înainte să te apuci de treabă, ai în vedere că acest proces, odată aprobat de Google, este ireversibil. Nu te mai poți răzgândi peste o lună sau cinci ani. Trage omulețul galben din dreapta jos pe hartă, în fața obiectivului de interes, pentru a activa modul Street View. În colțul din stânga sus, unde vezi câteva informații despre locația ta pe hartă, apasă pe cele trei punctulețe suprapuse și optează pentru report a problem. Bifează ”My Home” în cazul în care vrei să-ți încețoșezi casa sau ”My Car / a license plate” în cazul în care vrei să faci asta pentru mașina ta. Tastează câteva cuvinte pentru a explica situația, a-ți motiva decizia, tastează adresa de email, apasă pe I`m not a robot și confirmă inițierea procesului cu Submit.