Cele mai populare aplicații pe Android și iOS pe care le folosesc românii

Cele mai populare aplicații pe Android și iOS pe care le folosesc românii

Nu trece o zi fără să folosești cel puțin o aplicație, fie că ești pe Android sau iOS. Iată ce aplicații sunt cele mai populare în România.

SimilarWeb a întocmit un top 50 al aplicațiilor folosite cel mai des de către români.

Astfel, potrivit datelor SimilarWeb, pentru Android cea mai folosită aplicație este eMAG. Apoi, urmează jocuri – Crazy Fox – Big win, Healing Rush și Sponge Art. Pe locul patru se află o aplicație de health și Fitness – Skin-scan: Hand Protection.

Pe locurile 8 și 9 urmează alte două jocuri: Fall Break și Sandwich Runner. Top 10 este încheiat de TikTok, aplicația de social media cea mai descărcată din lume.

Surprinzător, alte aplicații de social media și comunicare folosite de români sunt Snapchat pe locul 17 și Whatsapp pe locul 18. Telegram este următoarea astfel de aplicație, pe locul 23, iar pe locul 31 se află Instagram.

Bizar sau nu, Facebook nu apare în acest clasament.

De asemenea, în acest top mai figurează aplicația aplicația dezvoltată de Guvern pentru certificatele verzi Covid-19, pe locul 45.

Potrivit acelorași date, românii care sunt pe Android nu folosesc foarte des aplicații pentru servicii financiare. În această categorie sunt incluse doar două: Revolut, pe poziția 26 și Crypto.com – Buy BTC, SHIB, pe locul 29.

Ce aplicații folosesc românii pe iOS

Pe de altă parte, dacă ne referim la aplicațiile iOS pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad de la Apple, datele arată diferit. Cel mai des folosită aplicație este WhatsApp. De altfel, aplicațiile pentru comunicare și social media domină prime locuri ale topului.

În ordine, urmează: TikTok, Youtube, Facebook, Messenger, Instagram, Netflix, Google Maps și Snapchat.

În ceea ce privește shopping-ul, utilizatorii produselor Apple preferă în ordine: Glovo (locul 10), eMAG (locul11), SHEIN – Online Fashion (locul 13), Olx (locul 16) Fashion Days (locul 25), Altex (locul 27), ePantofi (locul 29), Tazz (locul 33), ABOUT YOU Online Fashion Shop (locul 35), Lidl (locul 36) și McDonald’s (locul 46).

Aplicațiile pentru produse financiare sunt aceleași ca la Android.

Citește și: