Cele mai bune și ieftine mașini electrice: ce subvenție ai prin programul Rabla Plus

Cele mai bune și ieftine mașini electrice: ce subvenție ai prin programul Rabla Plus

Înmatriculările globale de mașini electrice au crescut cu 38% în aprilie 2022, comparativ cu aprilie 2021. În ciuda mai multor factori perturbatori care s-au petrecut simultan (invazia Ucrainei, lockdown-urile Covid-19 în China, lipsa de cipuri și baterii, întreruperile lanțului de aprovizionare), adevărul este că luna trecută au fost 542.000 de înmatriculări, reprezentând 10,2% cotă din totalul pieței auto (7% cotă BEV).

În continuare, modelele prezentate mai jos sunt recomandate șoferilor care vor să facă tranziția de la un model de clasă B, echipat cu o motorizare convențională. Este important de menționat că cel mai mare factor de impulsionare al achiziției unei electrice este subvenția oferită de stat, prin programul Rabla Plus, a cărei valoare se cifrează anul acesta la 51.000 de lei, pentru casarea unei mașini vechi, respectiv la 54.000 de lei, în schimbul casării a două mașini vechi.

Cele mai ieftine mașini electrice

Citroën AMI este cel mai inovator mijloc de mobilitate. Cu o istorie de peste 100 de ani și vehicule legendare nonconformiste Citroën pășește pe piața din România, prin importatorul oficial Trust Motors, cu noul Citroën AMI. AMI este un răspuns practic la noile așteptări în materie de mobilitate pe distanțe scurte: permite accesul facil în centrul orașelor, oferind mijloace de micro-mobilitate pentru toată lumea. Este o alternativă reală la scutere, biciclete, mopede și la transportul public, ce oferă noi stiluri de viață, orientate către universul digital.

Chiar dacă Dacia Spring este produsă tocmai în China, tot poate fi considerată o realizare importantă a Dacia, datorită prețului de doar 8.250 de euro, prin programul Rabla Plus și Dacia Avantaj. Fără subvenție, modelul cu o putere de 45 CP și o autonomie de 230 km are un preț ce o menține la baza piramidei mașinilor electrice: 19.100 euro.

Cu două locuri și tot pentru o exploatare exclusiv urbană, cel mai mic model al grupului Daimler aduce două avantaje importante: calitatea premium și o putere superioară modelelor anterioare. Smart Fortwo EQ are 82 CP, care-i permit să atingă 100 km/h în 11,6 secunde și să ruleze cu o viteză maximă de 130 km/h. Producătorul promite o autonomie de până la 135 km.

Citește și: