Cele mai bine plătite meserii: salarii de peste 200.000 de dolari

Când vă propuneți să alegeți o carieră, probabil că veți lua în considerare trei factori: este plină de satisfacții din punct de vedere personal și profesional? Este incitant? Și se plătește bine?

Ei bine, aceste 20 de cariere bifează toate cele trei căsuțe, în special pe cea din urmă.

De fapt, acestea sunt cele mai bine plătite locuri de muncă din lume.

Așadar, dacă sunteți în căutarea de inspirație – fie că vă gândiți la opțiunile după școală sau vă jucați cu ideea de a schimba cariera – ați ajuns în locul potrivit.

20. Bancher de investiții. Potențial salarial: 209.000 dolari

În funcție de vechimea lor și de divizia în care lucrează, bancherii de investiții au responsabilități diferite. În calitate de profesionist entry-level, ați începe ca analist sau asociat și ați urca treptat pe scara băncilor de investiții pentru a deveni vicepreședinte, director sau director general. În ceea ce privește sarcinile dvs., acestea vor varia între efectuarea de cercetări de piață, crearea și analiza de rapoarte și realizarea de modele financiare. Pentru a deveni un bancher de investiții, veți avea nevoie de abilități matematice excelente și un minim de diplomă de licență în domeniu. Cu toate acestea, dacă doriți să progresați dincolo de un rol de analist junior, o diplomă de MBA este foarte utilă.

19. Profesor universitar. Potențial salarial: 209.000 dolari

Dacă sunteți pasionat de un anumit subiect și de mediul academic, le puteți combina pe cele două devenind un educator postliceal. Viața unui profesor de facultate este una cu mai multe fețe. Dincolo de predare către studenți și de organizarea de seminarii și ateliere de lucru, veți efectua, de asemenea, cercetări, desfășurați proiecte de facultate și veți reprezenta universitatea la paneluri și consilii externe. Pentru a deveni profesor, trebuie să dețineți o diplomă de licență și un master și, deși în cele mai multe cazuri un doctorat este, de asemenea, obligatoriu, există câteva oportunități care nu vor necesita una.

18.Inginer software senior. Potențial salarial: 153.000 dolari

În era digitală, ingineria software este un loc de muncă foarte căutat. Nu este nicio surpriză, așadar, că și-a făcut loc pe această listă. Inginerii software posedă un set impresionant de abilități; cunoștințele lor se bazează pe informatică, matematică și inginerie, deoarece aplică principiile ingineriei pentru a proiecta, testa și dezvolta software de calculator. Calea spre a deveni inginer software s-a schimbat în ultimii ani. Deși, în mod tradițional, o diplomă în informatică a fost modalitatea de a face acest lucru, mulți ingineri de software aspiranți aleg să finalizeze cursuri intensive de codare.

17. Inginer hardware de calculator. Potențial salarial: 128.000 dolari

Iată un alt rol științific de tehnologie pe care îl luați în considerare. Inginerii hardware sunt responsabili pentru crearea, testarea și analiza sistemelor fizice de computer. Alte responsabilități includ depanarea și dezvoltarea circuitelor și ansamblurilor electronice. Acesta este un loc de muncă destul de competitiv, cu roluri de obicei disponibile în companiile de calculatoare și producătorii de componente. Prin urmare, trebuie să puteți îndeplini o anumită listă de criterii. La nivel de intrare, pozițiile necesită o diplomă de licență acreditată în informatică sau inginerie electrică, în timp ce firmele mai mari ar putea necesita, de asemenea, o diplomă de master.

16. Inginer aerospațial. Potențial salarial: 128.000 dolari

Inginerii aerospațiali se concentrează pe proiectarea obiectelor aeropurtate, cum ar fi avioane, nave spațiale și sateliți. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să creeze și să testeze prototipuri, precum și să supravegheze procesul de construire al proiectelor lor. De asemenea, trebuie să evalueze proiectele pentru a se asigura că sunt în conformitate cu principiile de inginerie. De parcă descrierea postului lor nu este suficient de cool, sunt, de asemenea, unele dintre cele mai mari venituri din lume. O diplomă de licență în inginerie aerospațială vă va ajuta să progresați într-o carieră fructuoasă și, în multe cazuri, universitățile oferă cursuri de cinci ani care vă permit să obțineți atât o licență, cât și un master.

15. Analist senior. Potențial salarial: 160.000 dolari

Analiștii de date sunt experți în date analitice care lucrează în mai multe domenii. Aceștia au în principal sarcina de a organiza și analiza informațiile și își folosesc abilitățile în statistică, programare și matematică pentru a găsi soluții fezabile pe baza datelor disponibile. Acest lucru, la rândul său, ajută companiile și organizațiile să crească veniturile pe baza constatărilor lor. Nu este de mirare, așadar, că a existat o creștere uriașă a cererii de cercetători în domeniul datelor în ultimul deceniu. Dacă aceasta sună a fi o carieră ideală pentru tine, va trebui mai întâi să obții o diplomă de licență într-o materie precum informatică, fizică sau matematică, urmată de un master într-un domeniu conex, înainte de a dobândi experiență în sectorul care te interesează.

14.Inginer petrolier. Potențial salarial: 171.000 dolari

După cum probabil ați prezis, sunt mulți bani de câștigat în industria Big Oil – iar inginerii petrolieri joacă un rol esențial în ea. Aceștia sunt preocupați în principal de dezvoltarea tehnologiei de extragere a petrolului și gazelor din zăcămintele naturale; pentru a face acest lucru, li se cere să călătorească la diferite dr locații din întreaga lume și să efectueze cercetări. Ca și în cazul oricărui rol de inginerie, inginerii petrolieri sunt de așteptat să aibă o înțelegere excelentă a matematicii și științei. În timp ce o diplomă de licență în inginerie petrolieră este cea mai ideală opțiune, ai putea scăpa și cu o diplomă în inginerie mecanică, civilă sau chimică.

13.Farmacist. Potențial salarial: 135.000 dolari

O zi din viața unui farmacist presupune o serie de sarcini. De la distribuirea rețetelor până la consilierea pacienților cu privire la medicamente, a lor este o carieră indispensabilă în domeniul sănătății. Nu este de mirare, așadar, că au un loc pe această listă. Pentru a deveni farmacist, sunt o serie de pași de făcut. Pentru început, trebuie să finalizați o diplomă de doctor înainte de a începe formarea necesară pentru a obține licența. Există, de asemenea, diferite căi de urmat în cadrul acestui job, deoarece poți fi asistent de farmacie înainte de a progresa în rolul de farmacist.

12. Pilot de avion. Potențial salarial: 240.000 dolari

Încă o profesie care este din ce în ce mai solicitată. Există un motiv bun pentru care piloții de linii aeriene sunt unul dintre cei mai bine plătiți profesioniști. Ei nu trebuie doar să treacă printr-un antrenament viguros, ci și să îndeplinească cerințe fizice specifice privind vederea, auzul, vorbirea, înălțimea și greutatea. Deși diplomele universitare nu sunt necesare de la majoritatea companiilor aeriene regionale, aceasta va fi o cerință de către transportatorii majori. În plus, vă va oferi un avantaj competitiv.

11. Controlor de trafic aerian. Potențial salarial: 149.000 dolari

Dacă doriți să vă păstrați picioarele pe pământ și să lucrați în continuare în aviație, de ce să nu vă gândiți la o carieră de controlor de trafic aerian? Preocuparea principală a controlorului de trafic aerian este siguranța, deoarece acestea sunt responsabile pentru coordonarea aeronavelor, informarea piloților cu privire la decolare și aterizare și ținerea lor la curent cu alte informații critice. Dacă doriți să intrați în acest câmp, va trebui să finalizați o serie de instruire. Cerințele variază în funcție de țara în care lucrați.

10. Manager de marketing. Salariu mediu: 99.000 dolari

Rolul unui manager de marketing este destul de simplu. Cu toate acestea, constă dintr-o gamă largă de sarcini și responsabilități. Acestea includ monitorizarea bugetelor, gestionarea angajaților, analiza campaniilor de marketing și crearea de noi strategii promoționale pentru produse și servicii. Managerii de marketing carismatici au potențialul de a câștiga un venit mare în timp ce fac ceea ce fac ei cel mai bine, iar această profesie este de așteptat să crească în cerere. Experiența este un element cheie pentru a atinge acest rol. Deși o diplomă de licență în domeniul în care doriți să intrați ar fi utilă, nu este necesară în prezent. Într-adevăr, nu există o cale liniară de urmat când vine vorba de acest rol.

9. Avocat corporativ. Potențial salarial: 240.000 dolari

Dacă sunteți un aspirant la avocat, luați în considerare specializarea în dreptul corporativ. Nu numai că este o carieră interesantă, dar și plătește bine! Avocații corporativi sunt în esență consilieri juridici în afaceri, deoarece sarcina lor principală este să consilieze companiile cu privire la drepturile și responsabilitățile lor legale. Te vei ocupa în principal de chestiuni legale, cum ar fi răspunderea, proprietatea, contractele și angajarea. Obținerea unei diplome în drept este primul pas către direcția corectă. După aceea, există diferite rute de urmat, în funcție de locul în care vă aflați. Cu toate acestea, odată ce ați început pregătirea ca avocat, vă puteți concentra asupra domeniului de drept ales.

8. Manager sisteme informatice. Potențial salarial: 127.000 dolari

Managerii IT dețin o parte integrantă a oricărui model de afaceri, făcându-i profesioniști foarte căutați. Rolul principal al unui manager IT este de a proteja rețelele de birou de hackeri și programe malware, de a întreține software-ul și hardware-ul prin upgrade-uri regulate și de a rezolva orice probleme tehnice care pot apărea. Aceasta este o cale de carieră ideală dacă sunteți pasionat de tehnologia informației, sunteți un excelent rezolvator de probleme și aveți bune abilități interpersonale. Există multe modalități de a intra în această profesie, dar a avea o diplomă de licență sau un master legat de domeniu este un loc bun pentru a începe.

7. Manager de inginerie. Potențial salarial: 149.000 dolari

Printre altele, managerii de inginerie trebuie să supervizeze diferite proiecte, să lucreze cu echipe diverse și să comunice cu clienții. Cu alte cuvinte, nu trebuie doar să fii un profesionist cu înaltă experiență, ci și să deții o varietate de abilități soft importante. Dacă sunteți inginer, puteți progresa treptat în această poziție, deși puteți urma și un MBA.

6. CEO. Potențial salarial: 310.000 dolari

Există un bun motiv pentru care directorii executivi câștigă salarii profitabile. Rolul lor este unul care necesită un set divers de abilități; de la conducere la comunicare și luare a deciziilor până la abilități de management al afacerilor, este nevoie de multă dedicare pentru a deveni un CEO de succes. Deși nu există cerințe educaționale specifice, o diplomă sau un curs relevant în sectorul ales este un început bun. Cu toate acestea, cel mai important factor aici este experiența și carisma naturală.

5. Stomatolog. Potențial salarial: 213.000 dolari

Cu un loc în primele cinci cariere cu cele mai mari venituri, locurile de muncă în stomatologie se confruntă cu o creștere substanțială. Un dentist sfătuiește pacienții cu privire la îngrijirea dentară bună, le menține igiena dentară și diagnostichează și tratează problemele. Atunci când este necesar, efectuează și proceduri minore. Odată ce sunteți un dentist calificat, puteți alege să vă specializați într-o anumită zonă, dar pentru a începe, va trebui să obțineți o diplomă de licență în stomatologie și să finalizați toată pregătirea practică necesară.

4. Ortodont. Potențial salarial: 304.000 dolari

Medicii ortodonți sunt specializați în repararea zâmbetelor strâmbe, alinierea dinților și tratarea afecțiunilor dentare. Ei examinează pacienții și îi pregătesc aparatele dentare și dispozitivele de reținere adecvate, ajutându-i să-și ajusteze structura dinților și a maxilarului. Ortodonții trec prin aceeași procedură de formare ca și stomatologii. Acestea fiind spuse, ei trebuie, de asemenea, să finalizeze un curs postuniversitar de ortodont după diploma inițială de stomatologie.

3. Medic. Potențial salarial: 227.000 DOLARI

Medicii pot fi împărțiți în două categorii diferite: medici generaliști și medici specialiști. Primul este de obicei primul punct de contact pentru pacienți. Cunoașterea lor largă asupra diferitelor afecțiuni le permite să ajute pacienții care suferă de la cea mai simplă răceală până la o boală rară. Medicii specialiști, pe de altă parte, se concentrează pe medicina clinică și au cunoștințe extinse în domeniul în care sunt specializați. Pentru a deveni medic, trebuie să finalizați o diplomă de medicină și să vă înscrieți într-un program de rezidențiat înainte de a obține licența de medic. Poate părea un drum lung, dar este, fără îndoială, unul plin de satisfacții!

2. Chirurg. Potențial salarial: 496.000 dolari

Chirurgii sunt profesioniști medicali foarte apreciați. Pentru ei, o zi obișnuită la cabinet presupune efectuarea de diagnostice preoperatorii, efectuarea de proceduri chirurgicale și verificarea cu pacienții, după operație. Aceasta nu este o carieră pentru cei slabi la inimă, deoarece se așteaptă să munciți ore lungi, să vă ocupați de situații de viață și de moarte și să fiți mereu la dispoziție. Pentru a deveni chirurg, nu trebuie doar să finalizați pregătirea medicală pentru a deveni medic, ci și să petreceți o perioadă suplimentară de ani specializării într-un anumit domeniu.

1. Anestezist. Potențial salarial: 411.000 dolari

La fel ca și chirurgii, anestezistii sunt medici pregătiți, specializați în îngrijirea perioperatorie. Ele joacă un rol instrumental în cadrul unei proceduri chirurgicale, deoarece trebuie să se asigure că pacientul primește tipul și doza corectă de anestezie în timp ce se află sub bisturiu. A deveni anestezist este un proces destul de lung și exhaustiv, care necesită de obicei 12 până la 13 ani de pregătire medicală. Nu este de mirare, așadar, că ei sunt cei mai buni câștigători din lume!

Citește și:
Etichete: