Cel mai nou sortiment de bere: de ce o să îți pară ciudat

Cel mai nou sortiment de bere: de ce o să îți pară ciudat

Berea este unul dintre cele mai consumate băuturi alcoolice din lume.

Europa este, de altfel, faimoasă în ceea ce privește numărul de sortimente de bere disponibile. Exista bere neagră, blondă, arămie și mai nou poți să încerci și o bere albastră.

Da, ai citit bine, o fabrică de bere artizanală din Franța folosește alge pentru a face bere de culoare albastră.

Brandul care produce acea bere, „Line”, reprezintă un joint-venture între o firmă ce dorește să popularizeze folosirea algelor ca supliment dietetic și o fabrică de bere artizanală din apropiere, care dorea să găsească o modalitate pentru ca băuturile sale să devină diferite față de alte produse care există pe piață.

O bere interesantă

Noul sortiment de bere  albastră se vinde bine, afirmă Sebastien Verbeke, un angajat de la Hoppy Urban Brew, producătorul acestei băuturi.

Culoarea sa albastră provine de la spirulină, o algă cultivată în bazine speciale de compania Etika Spirulina în nordul Franței. Componenta spirulinei ce produce nuanța albastră, denumită ficocianină, este adăugată apoi în bere în timpul procesului de fabricație.

Testând o sticlă proaspăt fabricată cu acest sortiment de bere, o angajată a fabricii, Mathilde Vanmansart, spune că băutura are gust de hamei, este ușoară și cu arome fructate, iar singura dovadă a prezenței algelor este culoarea sa albastră.

Xavier Delannoy, a cărui fermă furnizează spirulina, a spus că după testarea mai multor mostre, fabrica de bere a găsit varietatea care îi atrage cel mai mult pe clienți.

El a dezvăluit că 1.500 de sticle de bere albastră au fost vândute anul trecut între lunile octombrie și decembrie, iar berăria se pregătește să își mărească producția pentru a face față cererii.

Citește și: