Cel mai nemilos criminal în serie din România a fost o femeie. Cine a fost Vera Renczi, supranumită „văduva neagră” și cum a fost prinsă

Cel mai nemilos criminal în serie din România a fost o femeie. Cine a fost Vera Renczi, supranumită „văduva neagră” și cum a fost prinsă

Atunci când spui „criminal român”, te gândești automat la Ion Râmaru, bărbatul care a terorizat Capitala timp de un an de zile, între 1970 și 1971.

Chiar și așa, există cineva și mai faimos decât celebrul Râmaru, un criminal care a ajuns să fie cunoscut și peste hotare care, din păcate, a reușit să ne pună pe hartă, însă într-un mod negativ, de data aceasta.

Vera Renczi, cel mai prolific criminal în serie de la noi

Vera Renczi se năștea cu zeci de ani înainte ca Râmaru să terorizeze Bucureștiului, tot aici, în Capitală, și ocupă primul loc în topul celor mai nemiloși criminali din țara noastră.

Se spune că a ucis în jur de 35 de bărbați, inclusiv pe fiul acesteia care îi descoperise secretul, cu toate că această ultimă afirmație nu poate fi verificată, de vreme ce face parte dintr-o declarație ulterioară a unui om cu grave probleme mintale.

Ea a fost supranumită „văduva neagră”, întocmai din cauza faptului că, se pare, își ucidea iubiții prin otrăvire.

Din câte se cunoaște, ea s-a născut în București, în secolul XX, anul exact al nașterii sale fiind un mister ca, de altfel, numele de familie pe care l-a avut primit de la părinți.

Tot ce se știe este că aceasta era fiica unui om de afaceri maghiar și al unei tinere românce, Renczi fiind numele pe care l-a preluat după căsătoria cu cel de-al doilea său soț, Joseph Renczi. Nu înainte de a se căsători cu Karl Schick, un austriac bogat și mult mai în vârstă ca ea, care a dispărut de pe fața pământului.

Evident, la câteva luni de la nuntă, Renczi avea să dispară și el, iar Vera continua să primească vizitele bărbaților la conacul ei.

Vera Renczi
Vera Renczi

Cum a fost prinsă

După dispariția lui Milorad, un om de afaceri sârb, soția acestuia avea să alerteze autoritățile care, spre marea lor mirare, găseau în subsolul casei ei nici mai mult, nici mai puțin, de 35 de cadavre de bărbați.

Ea și-a recunoscut faptele și a susținut că unul dintre ei era chiar fiul său.

Femeia le-a spus organelor de ordine că nu ar fi suportat ca barbații care ajung în patul ei să se întoarcă, mai apoi, la nevestele lor.

A fost trimisă la închisoare pe viață, însă a murit câțiva ani mai târziu, fiind bolnavă de schizofrenie.

Înainte să moară, Vera insista că poartă discuții cu fiecare dintre victimele sale.

Despre acest subiect, am mai scris și aici.