Cel mai important detaliu despre Diablo IV, confirmat oficial: de ce va fi de zece ori mai bun decât Immortal

Cel mai important detaliu despre Diablo IV, confirmat oficial: de ce va fi de zece ori mai bun decât Immortal

Diablo Immortal este un succes răsunător, dar din cei aproximativ 10 milioane de utilizatori care l-au accesat, mulți dintre ei sunt dezamăgiți de mecanica pay-to-win (plătește ca să câștigi). Faptul că aceiași utilizatori sunt îngrijorați că Diablo IV va împrumuta un mecanism similar de joc nu ar trebui să vină ca o surpriză.

Rod Fergusson este general manager al francizei Diablo, în cadrul Blizzard, iar având în vedere scandalul astronomic din jurul lansării Diablo Immortal, până la nivelul în care jocul a fost retras din două țări, Belgia și Olanda, oficialul a fost nevoit să vină cu câteva precizări legate de Diablo IV. Mai precis, în cadrul unei postări pe Twitter, a explicat, într-o manieră destul de abstractă de altfel, mecanismul de monetizare al viitorului joc.

 

Diablo IV, diferit de Diablo Immortal

Deși nu prea mai are nimeni încredere în Blizzard, după ce a ieșit la iveală că ai nevoie de aproximativ 110.000 de dolari ca să-ți faci un personaj imbatabil în Diablo Immortal, șeful seriei a venit cu niște precizări importante. ”Ca să fim bine înțeleși, D4 este un joc cu preț întreg construit pentru utilizatorii de PC, PlayStation și Xbox. Suntem angajați să livrăm o mulțime de conținut suplimentar după lansare, pentru mulți ani de acum înainte, ancorat în elemente cosmetice opționale și extensii ale poveștii principale. Mai multe detalii în curând. Necro blog, mâine!”, acesta este mesajul lui Rod Fergusson pe Twitter.

Dacă citești comentariile la acea postare, înțelegi nemulțumirea utilizatorilor care și-ar fi dorit, pur și simplu, o afirmație legată de prezența sau absența micro-tranzacțiilor din joc. Dacă dai 60 de dolari pe joc, un preț întreg pentru o creație de acel calibru, dar mai bagi bani și în micro-tranzacții, nu faci nicio favoare nimănui.

Citește și: