27 apr. 2022 | 10:13

Cel mai bogat oraș din România: nu este nici București, nici Cluj

ACTUALITATE
Cel mai bogat oraș din România: nu este nici București, nici Cluj

S-a realizat un top al celor mai bogate orașe din România. Te-ai aștepta ca Bucureștiul să fie pe primul loc, însă Capitala este abia pe cea de-a noua poziție în acest clasament.

Ghimbav este cel mai bogat oraș din țara noastră. Precum menționează Impact.ro, acesta se află pe primul loc în topul realizat de cei de la Urbanize Hub pe care îl poți vedea complet AICI. Este situat în imediata vecinătate a orașului Brașov și a reușit să se situeze chiar pe locul unu. Ghimbav are o economie dezvoltată, iar succesul se datorizează doar economiei locale, după ce s-au făcut investiții și proximități față de transportul local.

Orașul Ghimbav este cel mai dezvoltat oraș din România. Dacă analizăm indicatorii economici, Ghimbav este pe locul 1 în ceea ce privește PIB-ul (Produsul Intern Brut) local per Capita – 115.595 de euro, și pe locul 2 în ceea ce privește IPV-ul (Impozitul pe Venit) per Capita. O serie de firme importante își desfășoară activitatea în acea zona, care este parte a zonei metropolitane Brașov.

Cel mai bogat oraș din România este Ghimbav

De asemenea, orașul Ghimbav are un număr mare de angajați, acesta fiind mult mai mare ca numărul locuitorilor. Astfel, se vede că primarul a reușit să atragă forța de muncă și o parte din aceste venituri ajung la bugetul localității. În vreme ce ce mulți se îndreaptă către Capitală, în speranța unui loc de muncă bine plătit și oportunități de dezvoltare, Ghimbav rămâne pe primul loc în privința economiei dezvoltate. Astfel, succesul orașului se datorează economiei locale, ca urmare a investițiilor făcute în urmă cu mai mulți ani, precum și bazei industriale ori a proximității față de infrastructura de transport.

Mai mult, analiza reflectă nevoia de încurajare a unei noi dinamici metropolitane, oferind acces la servicii și oportunități de dezvoltare, precum și sprijinirea de investiții la nivel de zone metropolitane.

Așadar, dacă vrei să te relochezi, este important de știut care este regiunea cea mai profitabilă pentru această mutare. Observăm că nu zonele mari, aglomerate și cu o rumoare a vieții publice se asociază cu cel mai bogat oraș.

Din top zece mai fac parte orașele următoare: Mioveni, Otopeni, Voluntari, Năvodari, Măgurele, Chisineu-Cris, Curtici. Bucureștiul și Clujul se află pe ultimele locuri, mai exact pe nouă și pe zece.