Cea mai scumpă ambulanță din lume: de ce este atât de specială

Cea mai scumpă ambulanță din lume: de ce este atât de specială

Corporația Dubai pentru Servicii de Ambulanță a dezvăluit „HyperSport Responder”, cea mai rapidă și mai scumpă ambulanță din lume, la Expo 2020 Dubai.

Fabricat în Emiratele Arabe Unite, supermașina Lykan HyperSport este creația companiei W Motors din Dubai și este evaluată la 3,539,341 de dolari.

Una dintre cele șapte mașini Lykan HyperSport din lume, „HyperSport Responder” accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și are o viteză maximă de 400 km/h cu motorul său Porsche dublu turbo de 780 CP.

Echipat cu 440 de diamante căptușite în farurile frontale cu LED-uri, mașina vine, de asemenea, cu un acoperiș interior placat cu aur, iar cabina mașinii este tapițată cu piele cusută aurie.

„Dubai a devenit sinonim cu tot ceea ce este unic și primul din lume. Lansarea „HyperSport Responder” reflectă poziția unică a Dubaiului ca unul dintre cele mai importante orașe din lume în domeniul inovației. Viteza și capacitățile mașinii pot reduce semnificativ timpul de răspuns în situații de urgență și pot asigura intervenția în timp util”, a declarat Khalifa bin Darrai, CEO al Dubai Corporation for Ambulance Services.

Cea mai scumpă ambulanță

Exteriorul supermașinii prezintă sloganul „Dubai, cel mai bun oraș din lume pentru a trăi” și logo-ul „DubaiDestinations”, o inițiativă lansată recent de Dubai. Consiliul Media pentru a evidenția experiențele și activitățile unice ale emiratului. Mașina de înaltă performanță este pregătită să servească drept o nouă atracție pentru vizitatori la Expo 2020 Dubai, cel mai mare eveniment cultural din lume.

„HyperSport Responder” vine cu un corp din fibră de carbon realizat manual și este echipat cu multe caracteristici futuriste, inclusiv primul afișaj holografic 3D din lume cu control interactiv al mișcării, o navigație prin satelit și un sistem care se conectează la internet.

Mașina Lykan HyperSport și-a făcut prima apariție în filmul de succes de la Hollywood Fast & Furious 7.

Ambulanța este o altă completare la flota de 331 de vehicule a Corporației Dubai pentru Servicii de Ambulanță care acoperă diferite zone din emirat, ceea ce ajută la asigurarea celor mai înalte niveluri de răspuns în caz de urgență.

Citește și: