Ce se va întâmpla cu vacanțele tale, anul viitor: vestea bună pentru 2023

Ce se va întâmpla cu vacanțele tale, anul viitor: vestea bună pentru 2023

După mai bine de doi ani de pandemie, turismul mondial se arată încă afectat de situație, chiar și acum. Efectele devastatoare și-au făcut simțită prezența, iar tendințele au continuat inclusiv în 2022, cu o mică îmbunătățire, ce-i drept.

Mica îmbunătățire se datorează eliminării sau îmblânzirii restricțiilor în majoritatea țărilor lumii, inclusiv la noi în țară.

Conform Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor, în 2023 situația nu numai că se va îmbunătăți, dar va atinge și un oarecare apogeu, valoarea având toate șansele să depășească Produsul Intern Brut, la nivel mondial, informează Reuters.

Industria turismului își revine în 2023

Un raport publicat la o conferință organizată la Manila, aferent perioadei 2022-2032, sugurează că turismul și călătoriile vor înregistra o creștere galopantă în următorii ani, cu o creștere anuală de 5,8%, comparativ cu creșterea PIB-ului mondial, de 2,7%.

Ba mai mult, această situație va genera și noi locuri de muncă, în medie fiind vorba despre 126 de milioane de noi angajări în branșă.

„Revenirea va fi atât de spectaculoasă încât sectorul se va recupera foarte puternic. Asta depinde desigur de redeschiderea Chinei”, a declarat președintele Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor, Julia Simpson.

Ea a făcut, de asemenea, inclusiv un apel către toate guvernele din lume să faciliteze turismul și călătoriile, prin redeschiderea granițelor țărilor.

De menționat că PIB-ul rezultat din veniturile industriei turismului și călătoriilor ar putea să ajungă chiar și la la 8.350 de miliarde de dolari, în 2022, și la 9.600 miliarde de dolari anul viitor. În mod evident, cifrele marchează o revenire clară la ceea ce se vedea pe foaie, înainte de pandemie.

Mai mult, cei care au lucrat, înainte de pandemie, în industria turismului, au toate motivele de bucurie, întrucât se vor face din nou angajări masive în domeniu: anul acesta vorbim despre 300 de milioane și 324 de milioane în 2023 (totalul de angajați).

Un singur aspect nu este luat în calcul, și anume că, pe fondul crizelor economice tot mai multe și mai dese, din ultima perioadă, există marea posibilitate ca, cel puțin românii, să-și permită concedii mai puține și, poate, chiar un pic mai ieftine.

Citește și: