Ce se întâmplă dacă tastezi codul pin invers la bancomat, de fapt: adevărul despre gestul de la ATM

Ce se întâmplă dacă tastezi codul pin invers la bancomat, de fapt: adevărul despre gestul de la ATM

Nu puțini sunt utilizatorii ATM-urilor care cred faptul că, dacă tastează codul PIN invers, vor putea alerta poliția și vor putea semnala faptul că sunt în pericol. Doar că vorbim doar despre un mit fals!

Dacă nu știi despre ce este vorba, precizăm faptul că în spațiul public s-a vorbit în repetate rânduri despre faptul că tastarea codului pin invers, la bancomat, te ajută să scapi dintr-o eventuală tâlhărie.

Mai exact, dacă o persoană te amenință, te agresează și te obligă să mergi la bancomat pentru a-ți scoate banii de pe card și a-i înmâna, poți să tastezi codul pin invers, și vei fi pe jumătate salvat. De ce? De exemplu, dacă ai pin-ul cardului 1234, trebuie să tastezi 4321. Mitul spunea că în momentul în care tastezi pin-ul invers, bancomatul are un sistem de securitate, știe că ești în pericol, îți dă banii solicitați pentru ca hoțul să nu bănuiască nimic, dar imediat alertează poliția, furnizând locația exactă.

codul-pin-invers

Nu mai crede așa ceva

Din nefericire pentru clienții bancomatelor, care s-ar putea afla cândva într-o astfel de situație, nu există o astfel de măsură luată de bănci, iar informația este dezmințită și de polițiști.

Ce-i drept, nu ar fi deloc o idee rea să se instaleze un astfel de mecanism, pentru siguranța clienților, mai ales că în ultima perioadă s-au înmulțit într-un ritm alert tentativele de fraudă, escrocii perfecționându-și metodele de la un an la altul.

Una dintre cele mai populare modalități prin care infractorii încearcă să-ți fure bani de pe card, la bancomat, nu este să te amenințe în mod direct, ci să monteze pe dispozitiv o dublură a tastaturii. Aceasta va prelua datele cardului și codul pin, iar așa ți se va clona cardul și ți se vor goli conturile. Pentru a evita să fii victima unei astfel de escrocherii, înainte de a utiliza un bancomat încearcă să miști de tastatură. În mod normal, aceasta trebuie să fie fixă, nu să se ridice sau să se miște stânga-dreapta!

Citește și: