6 escrocherii din Mykonos, Grecia. Cum sunt lăsați turiștii fără banii de pe card sau din buzunar

6 escrocherii din Mykonos, Grecia. Cum sunt lăsați turiștii fără banii de pe card sau din buzunar
Cum poți fi păcălit în Grecia de hoți

Grecia este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță de vară, atât pentru turiștii din România, cât și pentru cei din alte țări. Poate că cea mai comună alegere este insula Mykonos, însă trebuie să aveți grijă la escroci.

Escrocherii comune în Mikonos

Autoritățile elene așteaptă un număr mare de turiști în Grecia sezonul acesta estival. Cu toate acestea, ca în orice zone turistice, există escroci care încearcă să profite de oamenii veniți în vacanță care, de regulă, au sume mari de bani la ei. Iată de ce trebuie să te ferești.

  • Ai foarte mare grijă atunci când mergi la bancomat

Dacă ești la bancomat și cineva se apropie de tine pretinzând că vrea să te ajute să eviți taxele bancare locale, cel mai bine ar fi să refuzi ajutorul. În realitate, indivizii vor să-ți scaneze cardul cu un aparat pe care îl au în buzunar și se uită în timp ce îți introduci codul PIN pentru a goli cardul mai târziu.

Cel mai bine ar fi să acoperi codul PIN atunci când scoți bani și să refuzi orice fel de ajutor. De asemenea, există varianta în care poți călători cu un card de credit care nu percepe taxe pentru valută și numerar.

  • Cere șoferilor de taxi să pornească aparatul de taxare

Această escrocherie este cunoscută și în România. Indicat este să le ceri șoferilor de taxi să pornească aparatul de taxare și să te uiți din timp pe Waze sau Google Maps, astfel încât să știi aproximativ cât de lungă este cursa. De asemenea, înainte de a porni, poți întreba șoferul cât costă cursa.

Ferește-te de aceste escrocherii

  • Refuză să faci poze necunoscuților

O persoană pe care nu o cunoști te roagă să îi faci o poză. Iei camera foto, le faci poza, le dai camera înapoi și ei o scapă intenționat pe jos, dând vina pe tine și îți cer bani pentru aparat sau telefon.

  • Nu juca la jocurile de noroc de pe stradă

Pe străzi există bărbați care organizează diferite jocuri de ghicit. Unul dintre ele este cunoscut sub numele de „alba neagra”. Se folosesc trei cutii și o minge, iar o persoană ghicește sub ce cutie se află fiecare minge. Dacă reușește să ghicească, bărbatul îi oferă bani.

În tot acest timp, se adună mai multe persoane, însă trebuie să ai grijă la ceilalți membri care sunt implicați în joc, deoarece te pot buzunări fără să-ți dai seama. Este indicat să eviți mulțimea și aglomerația în astfel de cazuri.

  • Escrocheria cu pasta de dinți

În timp ce te plimbi, cineva aruncă pastă albă de dinți pe tine, pentru a te face să crezi că este găinaț de la o pasăre. Un localnic se oferă să te ajute să cureți mizeria, însă în același timp de buzunărește.

  • Cum poți pierde bani dacă ieși la agățat

Două femei sau doi bărbați încep să vorbească cu tine și te invită la un bar. După câteva băuturi, cer nota de plată, iar noii tăi prieteni se oferă să plătească o mică parte din bani, însă tu riști să plătești mult mai mult. Dacă refuzi să plătești sau dacă spui că nu ai bani, bodyguarzii te vor escorta până la un bancomat pentru a scoate banii.