12 nov. 2021 | 12:25

Criza microcipurilor continuă: probleme pentru Sony și PlayStation 5

ACTUALITATE
Criza microcipurilor continuă: probleme pentru Sony și PlayStation 5

Sony și-a redus perspectivele de producție PlayStation 5 pentru acest an fiscal din cauza constrângerilor legate de componente și logistică, potrivit unor persoane familiare cu operațiunile sale.

Această știre vine prin intermediul unui raport Bloomberg, care citează surse care cunosc planurile de producție ale Sony. Potrivit raportului, compania și-a redus cifra de producție PS5 cu aproximativ un milion de unități pentru anul fiscal care se încheie în martie 2022.

Cu alte cuvinte, așteaptă-te ca PS5 să fie puțin mai greu de găsit în următoarele patru luni. Gigantul de divertisment cu sediul în Tokyo a vizat anterior peste 16 milioane de unități asamblate în anul fiscal care se încheie în martie, aceasta se ridică în continuare la aproximativ 15 milioane de unități, ceea ce, în contextul penuriei continue de semiconductori în întreaga lume, nu înseamnă că va fi imposibil de găsit o consolă.

Probleme cu cipurile și cu aprovizionarea

Se presupune că Sony are probleme nu doar cu aprovizionarea cu piese, ci și cu logistica de transport. Problemele se datorează parțial lansării inegale a vaccinurilor în țările în care Sony produce cipuri și lipsei de piese esențiale, cum ar fi cipurile de alimentare.

De fapt, totul vine la scurt timp după ce Sony a accelerat livrările PS5 în Europa în ultimele săptămâni. Un raport recent a susținut că Sony închiria zboruri din Coreea de Sud către Londra în încercarea de a spori oferta PS5, ceea ce a dus la trei zboruri cu peste 12 camioane care au ajuns fiecare pe țărmurile Regatului Unit.

Situația a afectat și alți producători de console precum Nintendo și a afectat chiar și lansarea unei console complet noi, Valve’s Steam Deck – amânată până în 2022.

După un an, consola de nouă generație a Sony rămâne încă o minune tehnică, lăudându-se cu articole precum Ratchet și Clank: Rift Apart, Deathloop și un controler ingenios.