Ce șanse ar avea un eventual Top Gun 3 fără Tom Cruise: ipoteza care nu îți va fi pe plac

Ce șanse ar avea un eventual Top Gun 3 fără Tom Cruise: ipoteza care nu îți va fi pe plac

În cazul în care Paramount+ decide să meargă mai departe cu Top Gun 3, se poate pune următoarea întrebare: care sunt șansele ca acest viitor film să se descurce bine în cinematografe și fără Tom Cruise?

După mai bine de trei decenii, continuarea clasicului cult al lui Tony Scott, Top Gun: Maverick, a „rupt” cinematografele în două. Noul film i-a oferit lui Cruise oportunitatea de a reveni într-unul dintre cele mai emblematice roluri ale sale, mai exact în „pielea” lui Pete „Maverick” Mitchell.

Spre deosebire de primul film, care adoptă o abordare holistică a poveștii, Top Gun: Maverick se concentrează pe Maverick ca personaj principal. Așadar, Tom Cruise a devenit esențial pentru poveste, mai mult decât era până acum.

După două luni în cinematografe, Top Gun: Maverick își menține poziția, detronând mega-producția Titanic, a lui James Cameron. La nivel global, a câștigat peste 1,35 miliarde de dolari. Așadar, este lesne de înțeles că partea a treia a acestei producții este inevitabilă.

Va reveni Tom Cruise în Top Gun 3?

Înainte de lansare, existau teorii conform cărora Maverick s-ar termina cu moartea personajului interpretat de Cruise; marketingul pentru film a sugerat cu tărie acest lucru. În mod surprinzător, nu a fost cazul.

Continuarea Top Gun s-a terminat s-a terminat diametral opus, comparativ cu ceea ce s-a speculat. Deși nu este sigur dacă s-a retras după ultima sa aventură, îndeplinirea cu succes a misiunii periculoase i-a redat efectiv imaginea și i-a adus respectul superiorilor și subordonaților săi. În plus, el și-a refăcut prietenia cu Rooster, dar și relația cu Penny Benjamin (Jennifer Connelly).

În ciuda finalului pur hollywoodian, de tip „happy ending”, un scenarist bun ar putea oricând să răstoarne povestea în Top Gun 3, cu sau fără Tom Cruise.

Important de menționat că actorul nu a confirmat dacă ar putea reveni în rolul lui Maverick, însă un film fără acesta ar fi, în mod evident, sortit eșecului, de vreme ce s-a creat un adevărat cult în jurul lui Tom Cruise și a faptului că își execută singur cascadoriile – asta ca să nu mai menționăm de factorul „nostalgie”, care acționează intens asupra creierelor cinefililor.