Ce nu știai despre iPhone: detaliul care ți s-ar putea părea înfricoșător, confirmat de Apple

Ce nu știai despre iPhone: detaliul care ți s-ar putea părea înfricoșător, confirmat de Apple

Temerile ți s-au adeverit. Apple a confirmat că unele iPhone-uri au înregistrat comenzile vocale date de utilizatori, chiar și după ce aceștia au dezactivat opțiunea.

Apple a declarat că un bug de iOS 15 se face vinovat pentru înregistrarea și salvarea pe serverele companiei a comenzilor date de unii dintre utilizatorii de iPhone asistentului digital Siri. Ce e mai grav este că înregistrarea și salvarea vocii utilizatorilor a avut loc chiar dacă utilizatorii au dezactivat opțiunea „Improve Siri & Dictation”.

Totuși, Apple spune că doar un mic procent de iPhone-uri a fost afectat.

Apple a dat-o-n bară

„Cu iOS 15.2, am dezactivat setarea Improve Siri & Dictation pentru mulți utilizatori Siri, în timp ce am remediat o eroare introdusă cu iOS 15. Această eroare a activat din greșeală setarea pentru o mică parte de dispozitive. De când am identificat eroarea, am încetat să mai examinăm și ștergem sunetul primit de pe toate dispozitivele afectate”, au spus cei de la Apple.

În cele din urmă, bug-ul a fost reparat prin unul dintre update-urile recente de iOS. Gigantul tech anunță că înregistrările neconforme vor fi șterse de pe serverele companiei.

Compania nu este suficient de transparentă în astfel de cazuri. Utilizatorii afectați nu au fost înștiințați, iar compania americană nu a oferit alte detalii.

Chiar dacă utilizatorii iOS au opțiunea de a renunța la capacitatea Siri și Dictation de a le înregistra vocile, această eroare a însemnat că Apple a înregistrat vocile utilizatorilor, indiferent dacă au renunțat sau nu la această configurație. Acest lucru ridică pe bună dreptate preocupări cu privire la confidențialitatea utilizatorilor.

Soluția Apple pentru a remedia această eroare este de a face iPhone-ul să te întrebe din nou dacă dorești să activezi sau să dezactivezi funcția Improve Siri & Dictation,  în viitoarea sa actualizare iOS 15.4, pentru a îți oferi o nouă oportunitate de a dezactiva această setare dacă nu vrei ca vocea ta să fie înregistrată.