09 sept. 2022 | 20:42

Ce nu se va mai putea face gratuit la Lidl şi Kaufland de acum. Nu costă nimic iar clienţii sunt total deranjaţi de decizia luată în Germania

ACTUALITATE
Ce nu se va mai putea face gratuit la Lidl şi Kaufland de acum. Nu costă nimic iar clienţii sunt total deranjaţi de decizia luată în Germania

Cunoscutele magazine Lidl și Kaufland vor înceta să mai ofere aceste servicii în mod gratuit românilor și nu numai. Află pentru ce anume va trebui să plătești de acum înainte dacă vrei să beneficiezi de acest serviciu.

Actuala criză de gaze naturale din lume determină marile companii să aducă schimbări și în cadrul lor. Astfel, magazine cunoscute precum Lidl sau Kaufland au decis să nu mai ofere un anumit tip de serviciu în mod gratuit clienților săi.

Mulți dintre aceștia, atunci când mergeau la cumpărături la magazinele menționate anterior, puteau să își încarce în mod gratuit mașinile electrice în timp ce se plimbau printre rafturile magazinelor. Din păcate pentru ei, acest serviciu nu va mai fi disponibil fără a plăti nimic.

Încărcarea gratuită a mașinilor electrice în parcările supermarketurilor va deveni istorie începând cu data de 12 septembrie. Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, clienții vor trebui să plătească o sumă cuprinsă între 29 și 65 de cenți kW/h, după cum a informat Spiegel.

Magazinele preferate atât de către români cât și de către nemți, Lidl și Kaufland care fac parte din grupul Schwarz, urmează să introducă această taxă de electricitate începând cu data de 12 septembrie, potrivit ultimului anunț al grupului.

Lidl și Kaufland nu vor mai oferi acest serviciu gratuit

Din data de 12 septembrie 2022, „taxa pentru energia electrică verde depozitată”, îi va determina pe clienții care vor să apeleze la acest serviciu să scoată bani din buzunar. Astfel, fiecare kilowatt oră la punctele de încărcare AC cu o capacitate de încărcare de până la 45 kW va costa 0,29 euro pe oră, în timp ce la punctele de încărcare DC cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW, prețul va ajunge la 0,48 de euro pe oră.

În ceea ce privește locațiile individuale, mașina electrică ar putea fi încărcată cu 150 de kilowați pe oră sau mai mult contra sumei de 0,65 de euro. Acestă măsură de a înceta gratuitatea încărcării mașinilor electrice are drept scop extinderea și întreținerea stației de încărcare.

În prezent, cele două lanțuri de magazine numără aproximativ 1.300 de stații de încărcare. Explozia de pe piața mașinilor electrice poate fi observată și în urma utilizării acestui tip de stații, după cum a transmis Grupul Schwarz. În urmă cu doi ani, aproximativ 4 mașini își încărcau zilnic bateriile în parcările din Lidl și aproximativ 9 mașini în parcările din Kaufland. Anul trecut, aceste cifre s-au dublat.