02 feb. 2022 | 20:26

Ce mai e la modă să faci cu banii, când ai prea mulți: miliardarii nu mai au nicio urmă de umanitate

ACTUALITATE
Ce mai e la modă să faci cu banii, când ai prea mulți: miliardarii nu mai au nicio urmă de umanitate

În timp ce majoritatea cetățenilor acestei planete își fac nenumărate griji cu privire la traiul de zi cu zi sau la plata facturilor, cei mai bogați oameni din lume par să nu mai aibă niciun gram de umanitate. Aceștia cheltuie sume de bani uriașe pe achiziții extravagante, într-o perioadă în care ar putea hrăni orașe întregi, cu banii dați pe niște simple mofturi.

Cei mai bogați oameni din lume, care dețin averi impresionante, nu se sfiesc să-și satisfacă plăcerile extravagante, deși omenirea traversează momente critice, atât în plan financiar, cât și social sau medical.

Pe ce dau bogătașii banii

Dacă te întrebi unde merg sute de milioane de euro, află că se îndreaptă direct către industria iahturilor de lux.

Vânzările de superiahturi au atins un nivel record, în 2021. Practic, nu mai puțin de 887 de superiahturi au fost vândute anul trecut, chiar dacă și 2021 a fost un an presărat de provocări, din toate punctele de vedere.

Vânzările au explodat de-a dreptul în 2021, dacă ținem cont de faptul că s-a înregistrat o creștere cu 77% comparativ cu 2020 și procentul e dublu față de cel din 2019.

Unul dintre magnații ce s-au făcut remarcați pe seama unor astfel de achiziții este chiar Jeff Bezos, recunoscut pentru că este omul care a pus bazele celui mai puternic retailer online din lume – Amazon. Cu o avere estimată de Bloomberg la 174,7 miliarde de dolari (net), bogătașul așteaptă să i se livreze un superiaht, cu o lungime de 127 de metri, care îl va purta în croaziere, pe toate mările și oceanele lumii.

De asemenea, un alt nume sonor care a comandat un iaht din aceeași categorie este cel al regizorului Steven Spielberg. La rândul său deținător al unei averi impresionante, își va reînnoi iahtul, după ce l-a scos pe cel vechi la vânzare, la suma de 158 de milioane de dolari.