25 oct. 2022 | 11:39

Ce faci când pică WhatsApp: alternative de comunicare, în vremuri de „criză”

ACTUALITATE
Ce faci când pică WhatsApp: alternative de comunicare, în vremuri de „criză”

Probleme mari pe WhatsApp, în această dimineață. Utilizatorii rețelei de socializare de la Meta s-au trezit în postura de a nu putea să comunice cu prietenii, colegii de muncă și familia.

Practic, așa cum vă anunțam și mai devreme, problemele au început în această dimineață, în jurul orei 10:00. Începând cu această oră, trimiterea de mesaje pe grupuri a devenit greoaie, dacă nu chiar imposibilă. Ulterior, WhatsApp a picat de tot.

Evident, asta i-a nemulțimit pe utilizatori, de vreme ce mulți dintre ei folosesc aplicația chiar și în scopul comunicării cu șefii și colegii de muncă.

Ce poți face atunci când pică WhatsApp: cum te descurci

Trebuie remarcat că WhatsApp nu se află la „prima abatere” de acest fel. Probleme au mai fost și, în mod evident, vor fi și de acum încolo.

Așadar, acestea fiind spuse, poate că n-ar strica să ai o variantă de back-up, pentru a te asigura că, pe viitor, vei reuși, totuși, să comunici.

Iată ce poți face în „vremuri de criză”.

Spre exemplu, poți să descarci alte aplicații care fac, în mare, același lucru ca WhatsApp.

Una dintre aceste variante este Viber, o aplicație de mesagerie care există „de când lumea (modernă)”, chiar de dinainte de WhatsApp. Cu toate că, de-a lungul timpului, a mai pierdut din popularitate, Viber continuă să reprezinte o alternativă viabilă.

De remarcat, totuși, că nu este singura variantă pe care o poți folosi când ești „pe avarie”. Telegram este, de asemenea, o aplicație care face, în mare, cam același lucru, dar și în plus.

Iar dacă niciuna dintre acestea nu te mulțumește, poți apela oricând la Signal, Wire, Threema, Google Messages, Skype sau iMessage.

Desigur, poți comunica inclusiv pe Facebook Messanger, însă trebuie să ții cont de faptul că această aplicație aparține tot de Meta, ca și WhatsApp, astfel că nu este exclusă posibilitatea ca atunci când pică una, să pice toate.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele