Ce au discutat Zelenski și Ciucă la Kiev. Președintele Ucrainei dezvăluie detalii cheie

Ce au discutat Zelenski și Ciucă la Kiev. Președintele Ucrainei dezvăluie detalii cheie

Premierul României, Nicolae Ciucă, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, au fost în Ucraina, unde s-au întâlnit cu liderul Volodimir Zelenski, premierul Denis Șmihal și cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Apoi, oficialii români au vizitat localitățile Borodianka și Irpin, distruse de armata rusă. În urma întrevederii cu delegația României, președintele ucrainean a transmis ce a discutat cu prim-ministrul nostru.

Premierul Nicolae Ciucă, vizită la Kiev. Ce a discutat cu președintele Zelenski

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a vorbit, într-un nou discurs, despre întâlnirea pe care a avut-o cu premierul României, Nicolae Ciucă. Președintele Ucrainei a susținut că cele două țări vecine împărtăşesc o viziune comună cu privire la perspectivele şi ameninţările la adresa unităţii europene.

„Premierul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulţumit pentru susţinerea politică şi pentru apărare. Am discutat nu doar despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre şi activitatea comună pentru protejarea libertăţii în Europa, dar şi despre cooperarea la nivelul UE. Împreună cu România, împărtăşim o viziune comună asupra perspectivelor şi ameninţărilor la adresa unităţii europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să muncim împreună şi mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a transmis Zelenski.

Întrevedere cu oficiali ucraineni

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, 26 aprilie, o vizită oficială în Ucraina, unde s-au văzut cu Volodimir Zelenski, premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Citește și Nicolae Ciucă, avertisment privind războiul din Ucraina: „Această criză s-ar putea extinde mai aproape de granița noastră”

Cu această ocazie, premierul României a afirmat că țara noastră sprijină aspiraţiile Ucrainei de integrare în UE şi a reiterat disponibilitatea de a oferi ajutor refugiaţilor. La rândul său, liderul PSD a punctat că bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului.

„Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat, la 26 aprilie 2022, o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, pe parcursul căreia a fost însoţit de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, şi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Premierul României a fost primit de preşedintele Volodimir Zelenski şi a avut întrevederi cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk”, a transmis, marţi seară, Executivul.

Volodimir Zelenski se bucură de sprijinul României în plin război

Șeful statului ucrainean s-a arătat încântat de vizita celor trei oficiali români la Kiev. Zelenski s-a folosit de acest context ca să mulțumească României pentru tot sprijinul acordat țării sale. Președintele Ucrainei a făcut referire la legăturile fructoase, atât pe plan economic, cât și pe plan social, cu statul român, care și-a arătat solidaritatea în plin război.

Citește și: