Cazul bizar al omului care a descoperit secretul nemuririi: ”timpul stătea în loc” și ar fi trăit 300 de ani

ACTUALITATE
Cazul bizar al omului care a descoperit secretul nemuririi: ”timpul stătea în loc” și ar fi trăit 300 de ani
29 iun. 2022 | 15:17

Un conte francez era una dintre cele mai controversate persoane în urmă cu câteva secole, acesta descoperind secretul nemuririi. Mai multe mărturii stau la baza faptului că nobilul ar fi avut 300 de ani, fără să îmbătrânească.

În secolul al XVIII-lea, mai mulți inventatori și învățați deschideau calea lumii moderne. Cu toate că nu se știe cu exactitate numele acestuia, contele francez era una dintre persoanele care reușea să uimească întreaga Europă. Contele de Saint-Germain rămâne în istorie ca fiind nemuritor.

Potrivit unor mărturii, acesta ar fi reușit să găsească secretul nemuririi. Prezența sa este atestată vreme de două secole, însă vârsta lui părea să fie mereu în jurul a 45 de ani. De asemenea, niciunul dintre cei cu care a luat contat, nu l-a cunoscut ca având o altă vârstă.

Misteriosul conte ar fi avut originile în Transilvania, însă trecutul acestuia a rămas necunoscut de-a lungul timpului. Acesta apărea ori cu numele Robert, ori Pasque, însă nici acest detaliu nu este cunoscut. Contele era o persoană misterioasă care apărea în mai multe locuri de pe continent.

Pe de altă parte, acesta apare peste tot pe tot parcursul secolului al XVIII-lea, aflându-se de fiecare dată lângă monarhi, filosofi și personaje cunoscute ale secolului. Contele apare menționat pentru prima dată în scrisoarea lui Horace Walpole, în anul 1743, el fiind arestat ca spion al iacobiților.

secretul nemuririi

Toti cei care l-au vazut pe contele de Saint-Germain afirmau ca acesta aparea mereu in jurul varstei de 45 de ani

Cinci ani mai târziu, contele ajunge la curtea franceză, chiar în anturajul lui Louis al XV-lea, intrând în grațiile doamnei  de Pompadour, amanta regelui. La curtea regelui acesta deține mai multe funcții, ajungând să primească teren și castele.

Cu toate că îndeplinea și funcția de spion, acesta este înlătura de la curte de către ducele de Choiseul. Cntele pleacă în Anglia, apoi ajunge în Rusia și ajută la răsturnarea țarului Petru al II-lea, fiindu-i încredințată supravegherea armatei ruse.

Omul care ar fi descoperit secretul nemuririi deține un trecut necunoscut

Dispare din Rusia și ajunge în Olanda, în misiuni de spionaj, încercând să negocieze pacea dintre Anglia și Franța. În 1774 ajunge din nou în Franța unde deține funcția de sfătuitor militar regal. Mai departe ajunge în țări precum Italia, India și Germania, potrivit corespondenței vremii cu prințul Carol de Hesse-Cassel.

Acest personaj misterios a reușit să uimească filosofii epocii, iar una dintre persoanele uimite de către conte a fost chiar celebrul Casanova care menționează aptitudinile acestuia.

” Saint Germain era o minune şi totdeauna ţinta să uimească lumea din jurul său, ceea ce reuşea de minune. Era un învăţat, lingvist, muzician, chimist, un arătos şi un bărbat perfect pentru iubirea femeilor”, preciza Casanova după o întâlnire la Paris în 1757.

În timp ce contele de Saint-Germain era în grațiile doamnei de Pompadour, acesta îl cunoaște pe celebrul cuceritor. De asemenea, se spune că acesta vorbea franceza, germana, engleza, olandeza, rusa, spaniola, portugheza, chineza, latina, araba și greaca veche precum și sanscrita.

Cu toate că era frumos, elegant, bogat, cunoștea limbi străine, știința și medicina, nimeni nu știa nimic despre trecutul său sau de unde vine acesta. Oamenii au concluzionat că este nemuritor, având în vedere că de-a lungul unui secol, el este descris ca având 45 de ani și nimeni nu l-a văzut mai tânăr sau mai bătrân.

Unele zvonuri susțineau că acesta avea peste o mie de ani și s-ar fi născut în vremea lui Hristos. Casanova, la rândul său afirma că acest conte de Saint-Germain avea un laborator de alchimie pe care îl lua peste tot cu el. O altă poveste vehiculată arăta că ar fi fost fiul văduvei lui Carol al II-lea sau că ar fi fost un evreu de origine alsaciană sau portugheză.

Unele mărturii de încredere îl plasează pe acesta în Paris în anul 1789, 1821 și 1879. De asemenea, contele de Saint-German era un mason și totodată un adept al artelor interzise. El a mai fost asociat rozacrucienilor, „cavalerilor luminii”, illuminati și templierilor.