Câte 1.000 de lei acestor români, vouchere anticriză: decizia de la Bucuresti pentru toți locuitorii Sectorului 1

Câte 1.000 de lei acestor români, vouchere anticriză: decizia de la Bucuresti pentru toți locuitorii Sectorului 1

Primarul Clotilde Armand a făcut recent un anunț surprinzător, destinat tuturor bucureștenilor care locuiesc în Sectorul 1.

„Oferim 200 de milioane de lei locuitorilor Sectorului 1 – este vorba despre un sprijin sub formă de tichet anticriză în valoare de 1.000 de lei, nominal, pentru fiecare locuitor din sector în vârstă de 18 ani”, a anunțat primarul Clotilde Armand, de curând.

Cine va primi ajutorul anticriză de la Primăria Sectorului 1 și de ce

Practic, oricine locuiește în Sectorul 1 va primi de la primărie un voucher anticriză în valoare de 1.000 de lei, cu o singură condiție: să aibă peste 18 ani.

Edilul a menționat că banii provin din economiile făcute din contractul de salubritate: 100 de milioane de lei din 2021, respectiv încă 100 de milioane de lei din 2022.

În comunicat, Clotilde Armand a adăugat că acești bani se pot folosi spre exemplu pentru „izolarea imobilului, panouri fotovoltaice sau pompe de căldură, achiziția sau schimbarea centralei de apartament sau de bloc, uși sau ferestre noi, schimbarea caloriferelor sau instalarea de alte surse de încălzire. Și, acolo unde este posibil, achitarea facturii la energie”.

Întrebată de ce a luat această decizie, ea a amintit că în alte țări din Europa deja se practică acordarea tichetelor (în valoare de 500 de euro) care sunt menite să ajute populația să facă față mai ușor crizei actuale.

Totuși, rămâne de văzut dacă Armand va reuși să înfăptuiască ceea ce și-a propus, de vreme ce, pentru a pune în practică acordarea banilor către populație, va avea nevoie de votul Consiliului Local al Sectorului 1.

De-a lugul timpului, au existat nenumărate conflicte între edil și consilierii PSD și PNL, multe proiecte fiind blocate de aceștia la vot.

„Am văzut reacțiile după anunțul meu de astăzi prin care am anunțat că ne dorim să ajutăm cetățenii în criza actuală oferindu-le sprijin financiar din banii economisiți de la compania de salubritate. Mulți m-ați întrebat de ce nu alocăm cei 200 milioane lei în investiții. Răspunsul e unul simplu: pentru că PNL și PSD au majoritate în Consiliul Local al Sectorului 1 și ne-au blocat deja de peste zece ori proiectul prin care ne dorim să montăm panouri solare și pompe de căldură pe toate blocurile și instituțiile publice din sector. Fără niciun motiv. Un proiect în valoare de 400 milioane lei blocat din politicianism pentru ca nu cumva primarul să-și facă capital de imagine… Proiectele mari de investiții așteaptă de luni de zile votul consilierilor PNL și PSD iar aceștia sabotează orice dezvoltare sau progres firesc”, scria Clotilde Armand, în cursul zilei de ieri, pe pagina personală de Facebook.