Cea mai așteptată funcție pe Spotify: ce poți să faci de acum pe platformă

Cea mai așteptată funcție pe Spotify: ce poți să faci de acum pe platformă

Spotify poate să nu fie primul serviciu care îți vine în minte atunci când te gândești să blochezi alți utilizatori.

Cu toate acestea, funcțiile aplicației de streaming ar putea însemna că cineva cu care nu mai vorbești poate încă să îți acceseze listele de redare sau activitatea.

Începând de acum, compania actualizează masiv modul în care blochezi un alt utilizator pe platforma sa, oferindu-ți posibilitatea de a face acest lucru singur pentru prima dată, scrie Engadget.

Până acum, trebuia să contactezi serviciul pentru clienți pentru a finaliza treaba asta, dar acum poți finaliza sarcina în aplicația Spotify de pe un desktop sau un dispozitiv mobil.

Poți să blochezi oameni de acum pe Spotify

Utilizatorii au cerut o modalitate de a-i bloca direct pe alții de ceva timp. În 2018, compania a desemnat o funcție de block drept „o idee bună”, deși nu a fost oficial pe o foaie de parcurs de produs și nu a fost dat nici un calendar pentru sosirea funcției.

În 2019, Spotify a început să permită utilizatorilor să blocheze artiștii pe care nu și-ar fi dorit niciodată să-i audă cu opțiunea „Nu da play acestui artist”. Totuși, nu a existat o opțiune de a-l împiedica pe fostul tău sau pe oricine altcineva care nu vrei să-ți vadă activitatea pe Spotify să facă acest lucru, decât dacă ai contactat compania pentru ajutor.

Pentru a bloca pe cineva pe Spotify, pur și simplu îi accesezi profilul și selectezi „Blocați” sau „Blocați utilizatorul” pe mobil și persoana respectivă nu va mai putea să îți acceseze pagina, listele de redare publice sau să îți vadă activitatea de ascultare. După cum te-ai putea aștepta, există și o opțiune de „Deblocare” dacă te răzgândești vreodată.

Spotify spune că introducerea unei funcții de blocare directă face parte din misiunea sa continuă de a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă, promovând, în același timp, un mediu sigur pentru ca aceștia să asculte muzică și podcasturi. Te poți aștepta ca noua funcționalitate să înceapă să fie lansată în această săptămână.

Citește și: