Când se lansează PlayStation VR2, ca să experimentezi realitatea virtuală pe PS5

Când se lansează PlayStation VR2, ca să experimentezi realitatea virtuală pe PS5

Sony a făcut o treabă foarte bună cu primul headset de realitate virtuală pentru PlayStation și continuă trendul cu a doua generație în viitorul nu foarte îndepărtată. Noul kit va fi intitulat PS VR2, cât se poate de sugestiv.

Unul dintre cele mai puternice atuuri pe care Sony le are în fața Microsoft ține de compatibilitatea PlayStation cu un headset de realitate virtuală. În timp ce consola Xbox funcționează într-o manieră similară de câteva decenii, exceptând senzorul Kinect care ”a decedat” între timp, japonezii au dus experiența oferită de PS4 la un cu totul alt nivel odată cu primul PlayStation VR. Acum, lucrurile vor fi duse la un cu totul alt nivel odată cu lansarea PS VR2, creat special pentru a profita la maxim de puterea de calcul adițională din PlayStation 5.

PS VR2, disponibil de la începutul lui 2023

În cazul în care sperai să pui mâna pe un PlayStation VR de generația a doua înainte de finele acestui an, vei fi dezamăgit de această informație. Nu ajută nici faptul că ”începutul lui 2023” poate face la fel de bine referire la ianuarie și finalul lunii martie.

La aproximativ șase ani de la lansarea predecesorului kit de realitatea virtuală în 2016, Sony a dezvăluit printr-o postare pe Instagram că următoarea iterație a PS VR mai întârzie un pic, până anul viitor. Ca referință, primele detalii despre noul headset și noile controllere au ajuns online în luna februarie a acestui an, după o lungă perioadă de speculații.

Ca și detalii tehnice, știm că se va alinia mai bine cu designul PS5 și va fi semnificativ mai ergonomic, confortabil. În plus, va fi compatibil cu un mod cinematic și va suporta mai multe opțiuni legate de streaming. Conform postări de pe PlayStation Blog de luna trecută, noul headset va avea o rezoluție nativă de 4000 x 2040 de pixeli și va opera la o rezoluție de 90/120Hz, inclusiv cu un așa numit mod ”see through”, prin care poți să vezi, ca să nu te lovești de pereți prin casă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PlayStation (@playstation)