BREAKING NEWS | Rusia a anunțat încetarea focului în două orașe din Ucraina

BREAKING NEWS | Rusia a anunțat încetarea focului în două orașe din Ucraina

Primele vești bune din Ucraina. BBC anunță că armata rusă a fost de acord cu încetarea focului. Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că va fi implementat un „regim de liniște” pentru ca populația civilă să poată părăsi localitățile Mariupol și Volnovakha. Nu s-a spus dacă se iau în calcul și alte zone în care ostilitățile ar putea fi oprite temporar.

Razboi Rusia - Ucraina live text

Rusia a acceptat încetarea focului în orașele Mariupol și Volnovakha

Ministerul Apărării din Rusia a transmis că a decis oprirea ostilităților în orașele Mariupol și Volnovakha. În aceste condiții se pot organiza „cordoane umanitare” pentru ca locuitorii să poată să plece din oraș.

Încetarea temporară a focului ar fi fost hotărâtă, între partea rusă şi ucraineană, în cadrul celei de-a doua runde de negocieri care a avut loc acum două zile. Întâlnirea s-a desfășurat în Belarus.

În Mariupol situația este foarte grea. Orașul este port la Marea Azov și este considerat un punct important în acest război. Rușii își doresc foarte tare să-l ocupe pentru a face conexiunea între militarii din regiunea Crimeea și separatiștii din Donbas.

Primarul localității a vorbit de multe ori despre situația dificilă din oraș. Susține că rușii au distrus șosele și poduri și în aceste condiții oamenii nu pot părăsi localitatea, dar sunt probleme foarte mari cu aprovizionarea cu alimente și medicamente.

„Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori”, a declarat primarul, acum câteva zile.

Edilul a cerut de mai multe ori încetarea focului și a explicat că situația în oraș este foarte dificilă. Cartiere întregi sunt distruse, iar oamenii găsesc foarte greu alimente.

„Nu putem număra câte victime sunt acolo, dar credem că cel puțin sute de oameni au murit. Nu putem intra să recuperăm cadavrele”, a mai spus primarul la BBC.

Oamenii au devastat și jefuit cel mai mare oraș din oraș și au plecat acasă cu alimente, medicamente, apă și haine.

Războiul informatic este foarte puternic. Presa din Rusia a anunțat că președintele Zelenski a fugit din Ucraina și s-ar fi refugiat în Polonia.

Citește și: