Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va însemna sfârșitul ei, amenință un înalt oficial rus

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va însemna sfârșitul ei, amenință un înalt oficial rus

Invazia rusă a Ucrainei a ucis mii de oameni, a strămutat aproape 10 milioane de locuitori și a stârnit temeri de o confruntare mai largă între Moscova și Statele Unite, de departe cele mai mari puteri nucleare ale lumii. Aproape zilnic, guvernul de la Kiev este vizat de amenințări din partea Kremlinului. Cel mai recent avertisment a fost lansat de un înalt oficial rus și face referire la aderarea Ucrainei în UE.

Un înalt oficial rus amenință Ucraina și UE

Viceministrul de Externe al Rusiei, Alexander Grushko, susține că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va însemna „sfârșitul” blocului comunitar. Dacă UE include cu adevărat acest stat, în care grupurile naziste conduc mingea și domnește ideologia nazistă, ceea ce este incompatibil cu valorile europene, acest lucru va însemna prăbușirea sa, este semnalul tras de omul lui Vladimir Putin.

Ce acuzații face subalternul lui Serghei Lavrov

Subalternul lui Serghei Lavrov a adăugat că sfârșitul alianței va demonstra că Uniunea Europeană „nu este ghidată de anumite valori pe platforma pe care a fost creată, ci pur de geopolitică”.

„Avem o înțelegere clară a modului în care Uniunea Europeană imită, s-a îndepărtat de principiile și aspirațiile care au format baza și ideologia Uniunii Europene – depășirea moștenirii războiului, formarea relațiilor pașnice între foștii adversari – reconcilierea istorică dintre Germania și Franța, iar acum, dacă ne uităm la acțiunile practice ale UE în sfera economică, este doar legea junglei. Ei vorbesc în mod constant despre ordinea bazată pe reguli, această ordine pe care o vedem în acțiune. Este posibil să furăm, să confiscăm ilegal bunurile altor state, să impunem sancțiuni arbitrare ilegale”, a spus Grushko.

Alexander Grushko spune că vor urma acțiuni bazate pe realitate

În opinia lui Alexander Grushko, UE este la fel de nocivă ca NATO. Acesta afirmă că, în documentele doctrinare ale blocului comunitar, Rusia este desemnată drept principalul inamic sau rival.

„Prin urmare, avem o viziune absolut sobră asupra Uniunii Europene, dar, în același timp, pornim de la faptul că avem un volum de comerț exterior. Nu am fost instigatorii introducerii unor măsuri restrictive. Dar dacă UE consideră că Rusia, în calitate de partener economic și politic, nu este interesantă, atunci vom acționa rațional, pe baza acestei noi realități.

Dar am prevăzut de mult acest lucru, așa că, astăzi, accentul principal este pus pe dezvoltarea direcției noastre estice, a politicii noastre externe cu țările asiatice”, a relatat ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

Uniunea Europeană a devenit un „jucător militant agresiv”

Potrivit acestuia, este un proces obiectiv, deoarece „rolul Europei în comerțul internațional este în scădere, iar centrele de creștere economică, influență financiară, influență politică se îndreaptă spre Est”. Iar ministrul Serghei Lavrov a precizat că dorința Kievului de a adera la UE provoacă Moscovei „îndoieli serioase”. Șeful diplomației ruse a mai acuzat alianța europeană că s-a transformat dintr-o „platformă constructivă și economică, așa cum a fost creată”, într-un „jucător militant agresiv”.

Citește și: