BMW relansează un model cunoscut: când vei putea cumpăra noul X7

BMW relansează un model cunoscut: când vei putea cumpăra noul X7

Crossover-ul de vârf al BMW primește o împrospătare care include mai multă putere, design mai sportiv și tehnologie îmbunătățită.

X7 primește o parte frontală actualizată – plus un pachet M Sport cu aspect nou, jante din aliaj ușor de 23 inch și ecran curbat.

Vehiculul utilitar cu trei rânduri și spațiu pentru șapte ocupanți concurează cu Mercedes-Benz GLS, Audi Q7 și Land Rover Range Rover.

X7 ar trebui să aducă vânzări suplimentare pentru BMW, deoarece consumatorii continuă să migreze de la mașini la crossover și SUV-uri.

Segmentul SUV-urilor mari premium din Europa a crescut cu 2,5% în 2021 la 269.631, potrivit cifrelor Dataforce. X7, care a suferit o scădere a vânzărilor de 6,5 ani anul trecut la 5.254 de unități, s-a clasat pe locul 15 în segment.

Concurenții de pe piața high-end pentru șapte pasageri sunt puțini, dar se luptă cu înverșunare pentru fiecare cumpărător, a remarcat Sam Fiorani, vicepreședinte la AutoForecast Solutions.

„Sunt familii cu venituri foarte mari care cheltuiesc bani considerabili pe vehiculele lor”, a spus Fiorani. „La acest preț, familiile fericite sunt mai ușor de păstrat în showroom an de an decât să câștige vânzări de la un brand rival.”

Aspect nou

Cel mai recent X7 introduce un design al farului divizat – ceea ce marca numește o premieră pentru orice model BMW. Cele două unități cu LED-uri montate sus de fiecare parte a părții frontale strălucesc din capacele înguste de sticlă ca lumini de conducere pe timp de zi. Luminile funcționează și ca indicatoare de semnalizare.

Alte două unități LED generează farurile de fază scurtă în module separate sub luminile de conducere pe timp de zi. Carcasa întunecată și poziția adâncă în fascia frontală dau modulelor impresia că se retrag în fundal și ies în prim-plan doar atunci când sunt activate.

Designul front-end actualizează și grila de rinichi semnătură a BMW. Grila iluminată este opțională pe X7 xDrive40i. Iluminarea se activează atunci când una dintre uși este deschisă și poate fi aprinsă sau oprită manual.

Benzile subțiri de lumini din spate în formă de L dublează ca lumini de frână. Bara cromată care leagă cele două unități de lumină este închisă într-un capac de sticlă.

Tabloul de bord X7 este ancorat de un afișaj curbat de sine stătător care combină un grup de instrumente de 12,3 inch și ecranul de control central de 14,9 inch pentru a forma o singură unitate înclinată spre șofer.

BMW X7 reîmprospătat intră în producție în august și ajunge la dealerii din Europa și SUA în al treilea trimestru. Începe de la 95.400 de euro în Germania și 78.845 de dolari, inclusiv transportul, în S.U.A.

Etichete: