BMW pregătește un nou model Seria 3: când va fi lansat

BMW pregătește un nou model Seria 3: când va fi lansat

Săptămâna trecută, BMW a introdus în China noul i3, care este în esență o versiune complet electrică a actualei Seria 3 G20.

EV-ul funcționează și ca o previzualizare pentru viitorul lifting al Seria 3, iar acum avem o idee mai bună despre schimbările care urmează să fie introduse.

Una dintre cele mai mari schimbări de pe Seria 3 sunt farurile mai subțiri, care dispun de lumini de zi cu LED în formă de L inversată. Acestea sunt acum conținute în grupuri reprofilate care au o margine dreaptă în partea de jos în loc de designul „gheare” crestat, asemănător lui Peugeot.

Grila de rinichi, închisă pe i3, a fost, de asemenea, remodelată pentru a fi mai unghiulară și puțin mai verticală decât înainte, deși nu a crescut substanțial în dimensiune. În altă parte, bara față are contururi mai ascuțite, o priză de aer centrală mai mare în formă de U și prize de aer mai simple pe colț, fără conducte suplimentare în interiorul lor.

De-a lungul lateralelor, există noi orificii de aerisire care nu sunt pe actualul model, în timp ce bara de protecție spate de pe i3 subliniază puternic lipsa oricăror țevi de evacuare. Aceste indicații sunt probabil exclusive pentru i3 și ar putea diferi de Seria 3 revizuită când va debuta în sfârșit.

Diferență și nu prea

În ceea ce privește interiorul, primul lucru pe care îl vei observa este panoul mare de afișare cu ecran lat, legat de cel mai recent sistem de operare BMW 8, la fel cu i4. De fapt, întregul tablou de bord pare să fie transferat de la celălalt sedan electric al BMW, până la panoul de sub gurile centrale de aerisire care găzduiește comenzile media, luminile de avarie și setările dezaburitorului – rândul de favorite a dispărut.

Alte omisiuni includ ecranul de afișare pentru controlul climatizării, plasat între fantele de aerisire centrale ale actualului model – acum integrat în ecranul tactil central – împreună cu butoanele de acces rapid pentru sistemele de siguranță și climatizare ale mașinii. Consola centrală, volanul și diverse alte puncte de atingere par a fi neschimbate față de înainte.

Reține că BMW ar putea face afișajul cu ecran lat exclusiv pentru i3 pentru a-l diferenția de Seria 3, similar cu ceea ce se întâmplă cu Seria 4 Gran Coupe și i4.

Seria 3 facelifted va veni probabil cu o gamă de motoare cu trei, patru și șase cilindri, posibil sporite de tehnologii mild hybrid și plug-in hybrid. Rivalul evident este cel mai recent W206 Mercedes-Benz C-Class, care a fost lansat în Malaezia în luna februarie a acestui an.

BMW nu a spus dacă acest model va fi lansat și în Europa.

Citește și: