Telefoanele BlackBerry revin din cenușă: când se lansează primul și de ce va fi special

Telefoanele BlackBerry revin din cenușă: când se lansează primul și de ce va fi special

În ultimul deceniu, brandul BlackBerry a murit și înviat de câteva ori, dar ultima pagină a istoriei telefoanelor cu taste fizice se pare că nu s-a scris încă.

Într-o perioadă destul de lipsită de vești bune, fanii BlackBerry au un motiv important de bucurie. Unui dintre cei mai importanți creatori de smartphone-uri ai tuturor timpurilor va reveni în actualitate, într-un fel. De fapt, canadienii de la BlackBerry nu vor mai produce niciodată mobile, dar licența pentru terminalele BlackBerry a intrat de curând în mâna celor de la OnwardMobility, iar aceștia sunt cât se poate de ambițioși.

Printr-o postare pe blogul oficial BlackBerry, a fost confirmată lansarea unui nou smartphone cu îndrăgita tastatură fizică la bază. Deși nu se cunosc momentan specificații tehnice referitoare la aparat, acesta va fi dotat cu conectivitate 5G, fiind primul BlackBerry cu această tehnologie. Dacă totul merge bine, ar trebui să fie lansat în America de Nord și Europa în primul trimestru al anului viitor.

Va fi interesant de văzut dacă OnwardMobility va înregistra un succes semnificativ cu noul gadget sau acest proiect va avea același destin precum terminalele create de chinezii de la TCL. Ca referință, din luna februarie a acestui an, TCL a decis să nu-și mai reînnoiască parteneriatul de licențiere a BlackBerry. Începând cu această lună, comercializarea vechilor terminale BlackBerry chinezești a încetat în orice colț al mapamondului.

În ceea ce privește viitorul gadget cu 5G, CEO-ul OnwardMobility este încrezător că va avea toate ingredientele pentru a fi relevant în piață. Va fi atât compact și finuț, cât și sigur. Pentru materializare conceptului, CEO-ul Peter Franklin vrea să lucreze îndeaproape cu BlackBerry și FIH Mobile Limited, o divizie a Foxconn Technology Group.

”BlackBerry este încântată de faptul că OnwardMobility va livra un smartphone BlackBerry 5G cu o tastatură fizică pentru a exploata standardele înalte de securitate și încredere care sunt sinonime cu brandul nostru”, a atras atenția John Chen, CEO-ul BlackBerry într-un comunicat.