BlackBerry, din nou în actualitate: motivul ciudat pentru care a semnat contract cu Amazon

BlackBerry, din nou în actualitate: motivul ciudat pentru care a semnat contract cu Amazon

BlackBerry a fost la un moment dat cea mai relevantă companie din domeniul telefoanelor inteligente. Un contract solid cu Amazon ar putea-o aduce din nou ”în vârful piramidei”.

Dacă joci la bursă și ai făcut ieri o investiție mai mult sau mai puțin generoasă în BlackBerry, te-ai îmbogățit peste noapte. Cu nu mai puțin de 50% au crescut acțiunile în 24 de ore pe Wall Street după ce Amazon și BlackBerry au anunțat semnarea unui contract pentru dezvoltarea și comercializarea unei platforme dedicate autoturismelor inteligente.

Cu alte cuvinte, cele două companii vor crea o platformă avansată pe care ulterior o vor comercializa, iar având în vedere trecutul la BlackBerry pe partea de securitate, ideea nu este una deloc proastă. Dacă ai uitat, BlackBerry a eșuat în piața smartphone-urilor pentru că a trecut prea tarziu de la sistemul de operare proprietar la Android, într-o perioadă în care oamenilor le păsa de aplicații terțe.

Sistemul dedicat mașinilor inteligente creat de Amazon și BlackBerry va fi capabil să centralizeze datele colectate de diferiți senzori și să se adapteze în funcție de aceste informații. Grupul canadian de software pentru telecomunicații a încheiat deja un parteneriat cu Amazon, liderul mondial în cloud, la începutul anului 2020.

Noul contract ar trebui să îi permită să dezvolte, de-a lungul mai multor ani, o platformă numită IVY, care va permite producătorilor de automobile să „creeze servicii integrate în vehicul, receptive, care să îmbunătățească experiența șoferului și a pasagerilor”.

„De exemplu, IVY ar putea utiliza datele din mașină pentru a identifica comportamentul șoferului și condițiile periculoase, cum ar fi gheața sau blocajele de trafic și ar putea recomanda șoferului să activeze opțiuni de siguranță, cum ar fi controlul aderenței, asistență pentru menținerea mașinii pe banda sa sau a controlului de viteză ”, detaliază Amazon.

Platforma promite să fie atât de avansată încât va avertiza părinții unui adolescent dacă acesta stă pe telefon în loc să fie atent la volan. Ca referință, BlackBerry s-a concentrat în ultimii ani pe servicii comerciale, securitatea sistemelor computaționale și centralizarea datelor.

Citește și: