Bitcoin și Ether s-au prăbușit: cine a investit în crypto își pune palmele-n cap. „M-am nenorocit”

Bitcoin și Ether s-au prăbușit: cine a investit în crypto își pune palmele-n cap.

„M-am nenorocit” – aceasta e exprimarea des întâlnită de cei care au investit în criptomonede, le-au cumpărat la prețuri de top, iar acum au ajuns să valoreze chiar și de câteva ori mai puțin.

Situația pe piața activelor digitale este una aproape critică. Bitcoin, regina pieței, a ajuns să se tranzacționeze marți, la ora redactării acestei știri, la doar 19,308.59 de dolari, conform datelor în timp real furnizate de platforma de specialitate Coinmarketcap.

Numai în ultima săptămână, Bitcoin a pierdut aproximativ 16% din valoare, iar vremurile în care se tranzacționa la 60.000 de dolari per unitate par din ce în ce mai îndepărtate. Cei ce au achiziționat criptomoneda la acel preț au pierdut, din start, aproximativ 40.000 de dolari pe unitate, dacă aleg să o vândă acum. Dacă nu vând, pot doar să aștepte și să spere într-un noroc.

Ethereum, de asemenea, valorează acum pe piață numai 1,361.43 de dolari. Pentru Ether, ultima săptămână a fost chiar mai dură decât pentru Bitcoin. Criptomoneda s-a devalorizat cu aproximativ 25%!

Unii pierd averi, pentru ații se nasc oportunități. Piața cripto e un paradox astăzi

Desigur, orice prăbușire a pieței naște oportunitate. În acest moment, probleme au doar cei ce au investit în criptomonede, când acestea erau scumpe, dar este un moment ideal pentru cei ce vor să cumpere. Desigur, cine face astfel de achiziții își asumă un risc imens.

Chiar și înainte de crizele actuale, criptomonedele erau considerate ca fiind active volatile, dar de când ne confruntăm cu inflația și creșterea dobânzilor, ele sunt strâns corelate cu piețele financiare tradiționale și reacționează mai dur ca acestea la tensiunile de pe piețe.

Investitorii fug în acest moment de activele considerate nesigure și se orientează, din nou, către activele tradiționale, care au oferit o oarecare siguranță demnostrată de-a lungul crizelor economice precedente, precum aurul. Așa se face că, în ultimele luni, piața cripto nu mai înregistrează performanțe și nu mai vorbim despre valori uriașe ale criptomonedelor, ba din contră, am asistat la mai multe colapsuri și devalorizări puternice.