22 aug. 2022 | 12:33

Bitcoin, în cădere liberă: la ce valoare a ajuns moneda digitală

ACTUALITATE
Bitcoin, în cădere liberă: la ce valoare a ajuns moneda digitală

Vineri, Bitcoin a scăzut la cel mai scăzut nivel din mai mult de trei săptămâni, coborând sub 22.000 de dolari, pe fondul unei vânzări bruște de criptomonede la începutul tranzacțiilor europene. Valoarea actuală a Bitcoin este 21,022.30 de dolari.

Bitcoin a scăzut de la 22.738 USD la sub 21.12,34 USD la 4:00 p.m. ET, conform datelor CoinDesk. Acest lucru vine la scurt timp după ce cea mai mare monedă digitală din lume a depășit nivelul de 25.000 de dolari, pentru prima dată din iunie, după o creștere a acțiunilor din SUA.

Bitcoin se depreciază

De asemenea, Ether a scăzut de la 1.808 USD la 1.728 USD. Acesta a scăzut din nou și mai mult la 1.683,90 USD până la ora 16:00. ET, vineri. Acum, valoarea Ether este de 1,545.51 de dolari.

„Nu arată un tipar de prăbușire rapidă, deoarece activele nu s-au redresat imediat, ci s-au scufundat și mai jos în orele care au urmat”, a declarat Susannah Streeter, analist senior de investiții la Hargreaves Lansdown.

„Se pare că a fost rezultatul unei tranzacții mari de vânzare, în absența altor factori externi”.

Streeter a mai menționat, de asemenea, că se pare că moneda Cardano a avut prima cădere, urmată de Bitcoin și Ether și apoi de monede mai mici precum Dogecoin.

„Acest proces a fost cauzat pe fondul temerilor că piața se îndreaptă către o iarnă cripto”, a adăugat analistul. „Deși, la 21.800 USD, Bitcoin este încă departe de minimele din iunie sub 19.000 USD, volatilitatea distruge din nou piața”.

„Piețele de acțiuni din SUA s-au retras de la publicarea de miercuri a procesului-verbal al reuniunii Fed din iulie, concluzia principală fiind că Fed probabil că nu va termina cu majorări ale ratelor până când inflația nu va fi îmblânzită în general, fără nicio îndrumare oferită cu privire la viitoarele creșteri ale ratelor”, a declarat Simon Peters, analist de piață cripto la eToro, pentru CNBC.