Ce se întâmplă cu fenomenul crypto în România: avertismentul specialiștilor

Ce se întâmplă cu fenomenul crypto în România: avertismentul specialiștilor

Domeniul crypto este unul imprevizibil, dar, cu siguranță, nu va trece. Cel puțin asta cred analiștii. În acest sens, România trebuie să fie pregătită să exploateze aceste oportunități.

Astfel, în cadrul dezbaterii The Stakeborg Talks, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării a susținut că autoritățile trebuie să îi permită românului de rând să “își înmulțească agoniseala”.

„Există aceste tehnologii noi. Ar fi înțelept din partea noastră șă știm cum le exploatăm. Pe de o parte, pentru a atrage investiții, pe de altă parte, pentru a îi permite românului de rând să își înmulțească agoniseala, dacă o face într-un mod responsabil, bine informat. Este o competiție globală pentru talent, resurse, capital. Dacă SUA își pun problema cum să reglementeze această zonă, astfel încât să aibă inovare, dar totodată să nu îi lase pe oameni pradă unor rău-voitori, cred că e o problemă pe care trebuie să ne-o punem și noi și cumva trebuie să o reglementăm”, a declarat Sebastian Burduja.

Domeniul crypto trebuie exploatat cu grijă

De asemenea, specialiștii spun că milioane de români sunt deja investitori în crypto. Tocmai din acest motiv, în ceea ce privește securitatea cibernetică a țării, Sebastian Burduja a avertizat că țara noastră este țintită, în fiecare zi, de mii de atacuri care provin din Est.

Cu toate astea, domeniul criptoactivelor este volatil. Ținând cont de scăderea masivă a valorii criptomonedelor din ultimele luni, iată la ce riscuri te supui dacă deții criptomonedele în portofelul electronic.

Conform unui raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), este analizat domeniul criptomonedelor.

“Pe baza evoluțiilor observate până în prezent, piețele de criptoactive prezintă la momentul actual toate semnele unui risc emergent pentru stabilitatea financiară. În acest context, șocurile de incertitudine pot avea efecte de recesiune puternice, fricțiunile financiare fiind în centrul propagării șocurilor către economia reală. În acest caz produsele financiare pot fi supuse unor probleme de agent sau de hazard moral care pot duce la amplificarea costurilor de finanțare”, se arată în raport.