17 nov. 2022 | 19:45

Berlusconi, achitat de o instanță italiană. Fostul premier italian, acuzat de dare de mită

ULTIMA ORĂ
Berlusconi, achitat de o instanță italiană. Fostul premier italian, acuzat de dare de mită

O instanță italiană l-a achitat joi pe fostul premier Silvio Berlusconi de coruperea unui martor într-un caz de prostituție cu minore din 2013.

Berlusconi, achitat în cazul dării de mită

Berlusconi a fost acuzat că i-ar fi plătit cântărețului italian Mariano Apicella 157.000 de euro pentru a minți într-un proces anterior, în care a fost acuzat că a plătit pentru a face sex cu o dansatoare de 17 ani dintr-un club de noapte marocan.

Berlusconi a fost în cele din urmă achitat în acel caz. El a pledat nevinovat în procesul care a urmat privind darea mită, iar procurorul din Roma, Roberto Felici, a declarat joi în fața instanței că acuzațiile ar trebui să fie retrase.

Judecătorii au fost de acord și, de asemenea, l-au achitat pe Apicella de acuzația de primire de mită, scutindu-l în plus de acuzațiile de sperjur, deoarece termenul limită pentru pronunțarea unui verdict a expirat.

„A fost o hotărâre impecabilă, deoarece nu a existat nicio dovadă de afaceri corupte”, a declarat reporterilor avocatul lui Berlusconi, Franco Coppi,

Petrecerile lui Berlusconi, motivul dosarului

Apicella, un cântăreț, era invitat regulat la multe dintre petrecerile lui Berlusconi, care au declanșat scandalul care a dus la căderea sa ca prim-ministru în 2011. A fost sfârșitul celui de-al patrulea guvern al acestuia.

Berlusconi a fost apoi exclus din parlament în 2013, după ce a fost condamnat într-un caz de fraudă fiscală. El a obținut un loc în Camera superioară a Senatului în septembrie, după ce i-a expirat interdicția de a ocupa o funcție aleasă, scrie Theprint.in.

Apărarea a declarat că Apicella a primit contribuții lunare de la Berlusconi începând din 2002 pentru taxe sau donații, fără legătură cu acuzațiile aduse în fața instanței.

Într-un caz separat, Berlusconi este acuzat că a mituit 24 de martori care au fost la petrecerile sale. În luna mai, procurorii au cerut ca acesta să fie închis pentru șase ani. Berlusconi a negat acuzațiile, dar verdictul se va da abia în ianuarie 2023.

În 2021, un tribunal din Siena l-a achitat pe Berlusconi pentru că ar fi mituit un alt martor la petrecerile sale.

Procurorii au făcut apel la această hotărâre, dar încă nu a fost stabilită o nouă dată a procesului.