04 ian. 2022 | 08:56

Băuturile alcoolice, mai aproape de tratamentul țigărilor: unde vor avea ”fotografii înfricoșătoare”

ACTUALITATE
Băuturile alcoolice, mai aproape de tratamentul țigărilor: unde vor avea ”fotografii înfricoșătoare”

Foarte multe țări se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de persoane care au o problemă cu băuturile alcoolice, suferă de o formă de dependență. În acest context, autoritățile caută soluții din ce în ce mai creative pentru a descuraja consumul, chiar dacă asta înseamnă adoptarea unor măsuri similare cu cele din spectrul țigărilor.

În timp ce în țările nordice nu poți cumpăra băuturi alcoolice după anumite ore și doar din câteva magazine, rușii s-au gândit la o soluție mai simplă pentru a încerca să descurajeze consumul. Vor să aplice pe sticle fotografii înfricoșătoare într-o manieră similară cu cele pe care le vezi pe pachetele de țigări. Orice fumător îți poate confirma că acele imagini nu au avut neapărat scopul scontat, dar probabil că autoritățile de la Moscova înțeleg mai bine psihicul uman.

Sticle de băutură cu imagini înfricoșătoare

Inițiativa aflată momentan în stadiu de proiect legislativ a venit din partea deputaților ruși care vor să ilustreze pe sticle consecințele abuzului de alcool. Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Sultan Khamzaev, a propus obligarea companiilor care distribuie băuturi alcoolice să plaseze „imagini înfricoșătoare” pe băuturile alcoolice, similare celor de pe ambalajele produselor din tutun, scrie g4media.ro.

Același deputat nu s-a ferit să facă paralela evidentă cu pachetele de țigări. În opinia sa, practica imaginilor terifiante a dat rezultate în a avertiza populația în legătură cu pericolele desprinse din folosirea produselor cu nicotină. „Cred că ar trebui să facem același lucru cu alcoolul”, a insistat oficialul rus.

Fotografiile cu pricina, potrivit parlamentarului, ar trebui însoțite de texte simple și clare legate de consecințele potențial tragice ale consumului de alcool. Una peste alta, sunt șanse mari ca următoarea ta sticlă de whisky să vină însoțită de textul ”Alcoolul ucide”. „Trebuie să continuăm cu astfel de idei pentru a proteja cetățenii. Acesta este scopul principal”, a concluzionat deputatul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele