03 oct. 2022 | 18:33

Bani de la stat pentru cheltuieli personale: surpriză majoră pentru români, în plină criză a inflației, e total neașteptat

ACTUALITATE
Bani de la stat pentru cheltuieli personale: surpriză majoră pentru români, în plină criză a inflației, e total neașteptat

Vești bune pentru românii care au anumite planuri personale pe care nu le pot îndeplini singuri, din cauza lipsei de posibilități materiale. Statul român pune pe picioare două programe care vor veni în sprijinul economic a milioane de cetățeni.

Autoritățile guvernamentale tocmai a publicat regulamentul programelor Student Invest și Family Start. Prin intermediul acestor inițiative, se vor putea finanța anumite proiecte personale, pe care fiecare dintre noi le are într-o anumită etapă a vieții sale și pentru care e nevoie de fonduri.

Românii interesați să acceseze banii de la stat trebuie să știe că vor beneficia, conform celor transmise de Guvern, de creditare cu garanția statului în proporție de 80% și dobândă subvenționată!

Cum poți să iei zeci de mii de lei de la stat, ca să-ți îndeplinești un vis personal

Ce planuri ți-ai putea materializa cu ajutorul acestor programe? Ei bine, dacă ești student și ai probleme economice, familia nu te poate susține și singur nu reușești să acoperi costurile vieții pe timpul anilor de studiu, de acum încolo poți sta liniștit. Vei avea acces, de exemplu, la un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În aceeași ordine, programul FamilyStart are ca obiect facilitarea accesului la finanţare pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 ani împliniți şi până la 45 de ani neîmpliniți, care își întemeiază o familie și care au venituri de până la maximum 7500 de lei net per familie, luându-se în calcul veniturile ambilor soţi sau parteneri de viaţă.

Facilitarea accesului la finanţare constă în garantarea unui credit în valoare de maximum 75.000 lei, în proporţie de 80%, de către stat, prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, precum şi în suportarea comisionului de analiză și de gestiune adiacente creditului/garanției; dobânda aferentă programului este IRCC trimestrial plus o marjă de 5.5%, comisionul de analiză al băncii este de 0.2% la acordare, iar comisionul de gestiune a garanţiei este de 0.4% anual; plafonul de garantare pentru anul 2022 este de 250 milioane lei.

„Cheltuielile privind comisioanele de analiză şi de gestiune a garanţiilor vor fi suportate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, transmite Guvernul.