Avertismentul Rusiei: „Nu luați numele lui Putin în deșert”

Avertismentul Rusiei: „Nu luați numele lui Putin în deșert”

Televiziunile rusești au lansat un nou avertisment, totul în contextul incidentului petrecut la dezbaterea dintre Liz Truss și Rishi Sunak, candidații pentru șefia Guvernului britanic, unde moderatoarea dialogului a leșinat în direct. 

Rusia, avertisment pentru Occident

Astfel, televiziunile rusești au comentat ce s-a întâmplat cu prezentatoarea care modera discuția dintre cei doi candidați, spunând că numele lui Putin nu ar trebui luat în deșert.

„Păi o vom sprijini cu toții pe Liz Truss bineînțeles pentru ca ea să câștige acel vot. În fond, ce face orice persoană normală în orice țară normală dacă cineva de lângă ea leșină? Aleargă să ajute!”, afirmă prezentatorul Evgheni Popov.

„Este natural! Este normal! Asta fac toți oamenii decenți! Dar nu Liz Truss! Ea doar strigă ‘O, Dumnezeule!’”, continuă el.

La dezbaterea dintre candidații la șefia Guvernului britanic, Liz Truss și Rishi Sunak, prezentatoarea a leșinat în direct, iar transmisia a fost întreruptă aproape imediat. Înainte de oprirea emisiei, Liz Truss a putut fi auzită cum a exclamat „O, Doamne!”.

„Iar noi acum o susținem pe Liz Truss. Până la urmă, după ce câștigă și Marea Britanie cade singurul lucru pe care va putea să-l facă este să zică ‘O, Dumnezeule!”, a continuat monologul prezentatorul de la Rossiya-1.

„Am avertizat că numele lui Putin n-ar trebui luat în deșert dar ei nu ne-au ascultat. Până la urmă, în timpul dezbaterii candidații pentru slujba lui Boris Johnson au menționat numele lui Putin de 6 ori. A șasea oară a avut loc accidentul”, a fost concluzia lui Popov.

Liz Truss: „Putin nu poate fi de încredere”

Recent, atacul Rusiei asupra unui oraș ucrainean, la doar câteva ore după ce Moscova a semnat un acord care să permită reluarea exporturilor de cereale, a fost catalogat drept „îngrozitor” și o dovadă că Vladimir Putin nu este de încredere.

Ministrul de externe Liz Truss a declarat că atacul asupra portului Odesa de la Marea Neagră a fost „complet nejustificat”.

Atacul a avut loc la doar câteva ore după ce Rusia a semnat acorduri cu Kievul pentru a permite reluarea exporturilor de cereale din orașul din sudul țării.

„Trebuie să lucrăm de urgență cu partenerii noștri internaționali pentru a găsi o modalitate mai bună de a scoate grânele din Ucraina, care să nu implice Rusia și promisiunile sale încălcate.

Truss a declarat că „nici un cuvânt” din ceea ce spune președintele Vladimir Putin nu poate fi de încredere.

Armata ucraineană a declarat că două rachete rusești au lovit infrastructura portului Odesa și că apărarea aeriană ucraineană a doborât alte două, dar nu a precizat ce pagube au fost provocate sau dacă au existat victime.