Avertismentul pentru toți utilizatorii de Netflix din România: rămâi fără bani în cont, pe card, este oficial

Avertismentul pentru toți utilizatorii de Netflix din România: rămâi fără bani în cont, pe card, este oficial

Parcă în fiecare săptămână, noi amenințări cibernetice fac înconjurul internetului și, în mod implicit, generează un număr mare de victime, oameni care ajung să rămână fără bani în cont, să le plece banii de pe card. Cel mai nou subiect de fraudare online este Netflix.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat un avertisment destinat utilizatorilor de Netflix. Aceștia din urmă au făcut subiectul unei campanii de phishing la scară largă propagată prin email, în România. Identitatea vizuală a emailurilor este una foarte similară cu cea a gigantului de streaming american.

Din cauza Netflix, dacă nu ești atent, rămâi fără bani în cont

”Atenție la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienți ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertați despre faptul că trebuie să-și valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripția la serviciu!”, atrag atenţia experţii DNSC pe pagina de Facebook a instituţiei.

Mesajul primit de către utilizatori de Netflix este în limba engleză și, din câte se pare, a fost expediat de pe un domeniu din Olanda. Este însă foarte important de reținut că nu are nicio legătură cu compania americană, iar accesarea linkului din interior redirecționează potențiala victimă către un site de phishing.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică”, au atras atenția oficialii instituției.

În final, niciodată nu a fost mai important decât acum să fii atent pe cei dai click, iar dacă primești emailuri care ajung să-ți ceară datele de card printr-un link, fii cât se poate de precaut în a le accesa, dacă nu ești sigur de expeditor.