Cum să alegi filmul potrivit pe Netflix, fără să pierzi minute bune din viață

Cum să alegi filmul potrivit pe Netflix, fără să pierzi minute bune din viață

Am fost cu toții acolo: să stăm în fața televizorului, căutând ceva de urmărit pe Netflix, dar în cele din urmă să renunțăm și să ajungem să nu alegem nimic.

Dacă te confrunți cu paralizia alegerii, nu-ți face griji pentru că există modalități de a te regla.

Cunoscută și sub denumirea de „paralizie de analiză”, paralizia alegerii se întâmplă atunci când avem prea multe opțiuni din care să alegem. Deoarece nu există o alegere clară între opțiunile tale, ajungi să nu alegi nimic. Acest tip de înghețare a creierului se agravează atunci când ai prea multe informații la dispoziție.

Ce trebuie să faci ca să alegi rapid un film sau un serial pe Netflix

Alege ceva de vizionat pe baza titlului și a imaginii în miniatură. Nu te gândi prea mult la asta. De asemenea, poți restrânge alegerile de la general la specific.

Strategia cheie pentru a învinge paralizia alegerii este să limitezi numărul de opțiuni pe care le ai.

De exemplu, poți începe prin a decide dacă vrei să vizionezi un film sau un serial. Acest lucru elimină deja un număr mare de opțiuni.

Apoi, trebuie să decizi dacă vrei să râzi, să plângi, să fii entuziasmat sau dacă vrei ceva înfricoșător. Opțiunile ar trebui să se reducă, în cele din urmă, la anumite genuri și titluri, cum ar fi filme SF, comedii sau pelicule cu supereroi.

Cel mai important lucru este ca de fiecare dată când iei o decizie între două sau trei alegeri și să nu adaugi altele la listă, pe măsură ce pierzi vremea prin meniul Netflix.

În plus, dacă nu poți decide singur, poate că ar fi bine să lași pe altcineva să aleagă în locul tău? Ar putea suna ciudat, dar îți va fi mult mai ușor să urmărești ceva la recomandarea altcuiva decât să încerci să te gândești prea mult la o decizie. Iar dacă nu-ți place alegerea, măcar nu va fi vina ta.