21 iun. 2022 | 10:30

Avertismentul lui Dmitri Medvedev: „UE ar putea dispărea înainte de aderarea Ucrainei la blocul comunitar”

ULTIMA ORĂ
Avertismentul lui Dmitri Medvedev: „UE ar putea dispărea înainte de aderarea Ucrainei la blocul comunitar”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a lansat un avertisment pentru Occident, anunțând că Uniunea Europeană ar putea dispărea înainte de aderarea Ucrainei la blocul comunitar. Aliatul lui Vladimir Putin este cunoscut pentru declarațiile tranșante la adresa liderilor UE, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”.

Dmitri Medvedev face un anunț ce dă fiori

Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei are o nouă provocare în direcția Occidentului, ce vizează complicata foaie de parcurs care ar trebui să transforme Ucraina într-un membru cu drepturi depline al UE.

„Și dacă până atunci dispare și UE? Mă face să mă întreb ce scandal, ce sacrificii au fost făcute pe altarul aderării la UE și ce înșelare a așteptărilor ucrainenilor nefericiți?”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram.

În continuare, apropiatul liderului de la Kremlin spune că ucrainenii vor fi sub „verificare timp de decenii”: „Prin urmare, termenul real este mijlocul secolului. Nu înainte”.

„Ucraina nu va mai exista pe harta lumii”

Recent, Medvedev a avertizat că Ucraina nu va mai exista pe harta lumii. Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a ripostat după comentariile șocante făcute de oficialul rus, numindu-l pe acesta chipul „imperialismului” rusesc și un „om mic cu nesiguranțe uriașe”. Ucraina „a fost, este și va fi. Întrebarea este unde ar fi Dmitri Medvedev peste doi ani”, a reacționat omul lui Zelenski.

Fostul președinte al Rusiei luase în derâdere și prezența liderilor europeni la Kiev, spunând despre vizita lui Emmanuel Macron, Olaf Scholz si Mario Draghi, pe care îi numește „iubitori de broaşte, cârnaţi şi spaghete”, că este egală cu zero.

„Ei au promis din nou Ucrainei aderarea la UE şi obuziere vechi, apoi, îmbuibaţi cu horilka, se vor întoarce acasă cu trenul, ca acum 100 de ani”, a precizat Dmitri Medvedev. „Cu toate acestea, ei nu vor aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a completat aliatul lui Putin.

Cum minte Rusia

Federația Rusă a purtat un război hibrid împotriva Ucrainei opt ani, ocupând peninsula Crimeea și o parte din estul Ucrainei în 2014, înainte de a lansa invazia Ucrainei la 24 februarie 2022. Vladimir Putin și propagandiștii săi numesc războiul din țara vecină o „operațiune militară specială”. Occidentul susține că Moscova a mințit atunci când a spus că nu urmărește o schimbare de regim în Ucraina. Kremlinul pretinde că obiectivul său principal este protecția sau „eliberarea” Donbasului.