16 nov. 2022 | 23:16

Avertismentul ANAF pentru toți românii: rămâi falit peste noapte, dacă faci acest gest

ACTUALITATE
Avertismentul ANAF pentru toți românii: rămâi falit peste noapte, dacă faci acest gest

Fiscul lansează un avertisment deosebit de important pentru toți contribuabilii români, cărora le cere să fie deosebit de vigilenți, atunci când primesc unele mesaje referitoare la situația lor fiscală. Mesajele nu provin de la Fisc, ci sunt trimise de infractori cibernetici, în numele ANAF. E o escrocherie!

Escrocii trimit unele notificări contribuabililor români și pretind că acestea sunt din partea Fiscului.

Când văd că autoritatea aceasta îi contactează, mulți oameni se sperie și tind să creadă cele ce li se transmit, sunt tentați să le răspundă infractorilor și să cadă astfel în plasa lor.

Nu face niciun fel de mișcare până când nu te asiguri că expeditorul este cine se pretinde a fi, fie că e vorba despre ANAF sau oricare instituție publică sau privată, cum ar fi, de exemplu, banca ta unde ai cont deschis și-ți primești salariul!

”ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt informați despre ”discrepanțe în evidența fiscală”. Mesajului îi este anexat un document, ”evidența fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți!”, transmit reprezentanții Fiscului.

Tu crezi că „te pui bine” cu ANAF, dar de fapt îți pierzi toată munca de-o viață

Reprezentanții ANAF sunt foarte clari și fermi în privința a ceea ce trebuie să facă românii care se trezesc cu astfel de informări. Sub nicio formă nu trebuie să trimiți bani în conturile în care ți se solicită acest lucru. Cel mai bine este să eviți să deschizi mesajul, să îl ștergi pe loc!

Dacă ai nelămuriri legate de situația ta fiscală, află detalii direct de la sursă. Fiscul pune la dispoziție numeroase metode prin care poți verifica ce se întâmplă cu banii tăi, cu contribuțiile, cu vechimea ta în muncă și, în general, orice aspect ce ține de competența instituției. Poți, de exemplu, să suni la call center-ul Fiscului, apelând numărul de telefon 0314039160!

”Nu transmiteți bani către conturile menționate! Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160”, informează ANAF.