Fiscul pune tunurile pe românii amatori de jocuri de noroc: ce spune noua lege, concret

Fiscul pune tunurile pe românii amatori de jocuri de noroc: ce spune noua lege, concret

Modificările fiscale adoptate în vara anului curent se îmbogățesc, cu o nouă prevedere deosebit de importantă pentru românii amatori de jocuri de noroc.

Concret, se pare că va fi majorată taxarea veniturilor obținute din jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri.

Ce spune noua lege, ce trebuie să știe românii pasionați de jocuri de noroc

„Modificarea privind aceste jocuri de noroc a fost scrisă chiar în timpul ședinței Comisiei, astfel că nu sunt suficient de clare toate implicațiile, dar este o creștere a taxării pentru astfel de jocuri de noroc.

Adoptarea amendamentului în Comisia de buget-finanțe înseamnă că acesta va trece, cel mai probabil, și de plen în această formă. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege pentru adoptarea OG16 trebuie să treacă de Camera Deputaților, finală, pas care ar putea avea loc chiar de mâine (miercuri). Ulterior trebuie promulgată și publicată în Monitorul Oficial”, explică Profit.ro.

Conform formei textului ce a trecut de comisia de specialitate din Parlament, impozitul datorat în cazul veniturilor obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 1.000 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obținut se scade suma de 30 lei.

De asemenea, se pare că nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură: b) veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 1.000 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecare plată, indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv. În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 1.000 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.