Aventura unui român cu Dacia Spring – susține că a făcut București-Timișoara cu doar 95 de lei

Aventura unui român cu Dacia Spring - susține că a făcut București-Timișoara cu doar 95 de lei

Un român susține că reușit să facă aventura care l-a costat doar 95 de lei pe ruta București-Timișoara cu mașina sa, Dacia Spring. Află cum a decurs itinerariul bărbatului și care este secretul.

Proprietarul unui autoturism Dacia Spring care beneficiază de motor electric, a postat pe un grup dedicat proprietarilor acestui model de autovehicul aventura sa care l-a dus pe ruta București-Timișoara și retur cheltuind doar 95 de lei. Trebuie menționat faptul că această rută, dus-întors, măsoară aproximativ 1.300 de kilometri.

Bărbatul a menționat că pe toată durata traseului, în mașina sa s-au aflat doi adulți, un copil în vârstă de trei ani, dar și portbagajul „plin până la refuz”, dar și lucruri care au fost puse pe locul liber de pe bancheta din spate. Proprietarul Daciei Spring a profitat la maximum de încărcările gratuite de-a lungul traseului său, scriu cei de la Adevarul.ro.

„Încărcare gratuită în București, încărcare gratuită la Curtea de Argeș ( m-am abătut de la traseu pentru a încărca gratis. Și la întoarcere, dar nu am mai ajuns in timpul programului și am găsit statia închisă) încărcat Enel X la Sibiu doar cât să ajung la Deva, încărcat full la Deva tot Enel X”, a explicat acesta.

Aventura cu Dacia Spring din București în Timișoara l-a costat numai 95 de lei

De asemenea, șoferul ambițios a relatat că atunci când a ajuns la destinație, Timișoara, ar mai fi putut parcurge alți 95 de kilometri. Un secret constă în cunoașterea stațiilor de unde poți încărca în mod gratuit, lucru pe care șoferul în cauză l-a luat în considerare pe parcursul traseului.

„Încărcare gratuită in Timișoara ,plimbat vreo două sute de km pe acolo în trei zile. Retur, încărcat gratuit în Timișoara, la Deva cât să ajung până la Sibiu, la Sibiu full, am ajuns la Pitești cu ocolire pe la Curtea de Argeș, în speranța că ajung să încarc gratuit la Lidl.

La Pitești tot Enel X. Cât să ajung la București. La Stațiile Enel X, mi-am făcut un abonament lunar 140 lei pentru 120 de kW. Am consumat din abonament 81 kw. Restul încărcărilor au fost gratuite, în București, Timișoara și una la Curtea de Argeș”, a adăugat șoferul.

Bucureșteanul a mai povestit că în Timișoara a avut de-a face cu un lucru mai puțin obișnuit și anume, acolo este utilizată aplicația plugshare pentru a te putea programa la încărcare. Șoferul a tras linie itinerariului și a concluzionat că în cei 1.300 de kilometri, consumul mediu a fost de 11,5 kW/100 km, în timp ce viteza medie a fost de 65,3 km/h, în timp ce pe autostradă a fost de 92 km/h. Acesta a plecat din București la ora 8:30 și în aceeași zi, la ora 22:00 se afla în Timișoara.