Autoritățile scot de sub dărâmături oamenii ascunși în teatrul din Mariupol. Aproape toți au supraviețuit, după bomba aruncată de ruși

Autoritățile scot de sub dărâmături oamenii ascunși în teatrul din Mariupol. Aproape toți au supraviețuit, după bomba aruncată de ruși

Oamenii care se adăposteau în buncărul teatrului din Mariupol, atacat miercuri de o bombă rusească, încep să fie scoși în viață de sub dărâmături, potrivit unui comunicat publicat joi de un oficial local pe Facebook. Din fericire, adăpostul antiatomic a rezistat. „După o noapte îngrozitoare fără prea multe vești, în sfârșit avem vești bune din Mariupol“, a scris oficialul. Mai multe detalii, în continuare.

Oamenii care se adăposteau în teatrul din Mariupol, scoși de sub dărâmături

Oamenii care se aflau în buncărul teatrului din Mariupol, care a fost lovit ieri de o bombă rusească, sunt scoși de sub dărâmături în viață, potrivit unui comunicat publicat de un oficial local pe Facebook.

„După o noapte îngrozitoare fără prea multe vești, în sfârșit avem vești bune din Mariupol în acestă dimineața. Adăpostul antiatomic al teatrului a rezistat. Dărâmăturile încep să fie curățate. Oamenii ies vii“, scrie Serghei Taruta.

Nu este încă cert dacă toți cei ce se adăposteau în clădire au supraviețuit, mai ales că vorbim despre un număr cuprins între 1.000 și 1.200 de ucraineni. Autoritățile din Ucraina declarau miercuri că foarte multe persoane s-au adăpostit în teatru, printre care femei și copii.

Potrivit Consiliul Local Mariupol, forțele ruse au distrus „în mod intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol“.

„Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol“, se mai arată în comunicat.

Citește și: Orașul Mariupol a rămas fără apă, alimente și energie electrică. Zelenski: „Un copil a murit din cauza deshidratării“

„Adăpostul antiatomic a rezistat“

Din fericire însă, adăpostul antiatomic a rezistat, iar oamenii încep să fie scoși de sub dărâmături. Imaginile surprinse din satelit arată că atât în spatele teatrului, cât și în fața acestuia, ucrainenii au scris cuvântul „copii“, pentru a atrage atenția invadatorilor ruși să nu bombardeze locația.

Piscina publică din Mariupol, folosită de locuitori ca adăpost civil, a fost și ea bombardată miercuri de aviația rusă, au anunțat oficialii locali, conform CNN.

Clădirea, localizată în partea de nord a orașului, a fost lovită de o bombă, potrivit imginilor postate de guvernatorul regional, Pavlo Kirilenko. Piscina se află la circa 4 kilometri de clădirea teatrului din Mariupol.

Reamintim că astăzi, Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgență pentru a discuta criza umanitară din Ucraina. Surse diplomatice relatează că întâlnirea a fost cerută de SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania, în urma intensificării bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile (mai multe detalii AICI).

Citește și: